Haberler

Elektrik Tellerinde Mahsur Kalan Kuşu Kurtarırken Akıma Kapılan Çobanın Elleri Kesildi

Güncelleme:

Ağrı'da elektrik tellerine takılan kuşu kurtarmak isterken akıma kapılan ve bir süre direkte mahsur kalan 17 yaşındaki çobanın her iki eli, dirsek altından kesildi.

Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu Köyü'nde, 9 Ekim günü elektrik teline kanadı takılan kuşu kurtarmak isterken, akıma kapılan 17 yaşındaki çoban Ramazan Taşdemir'in elleri kesildi. Üçüncü derece yanık elleri tedavi gördüğü hastanede, 3 saatlik ameliyatla dirsek altından kesilen çobanın annesi Fatma Taşdemir, "Yavrum, kolsuz, kanatsız kaldı" dedi.

ELEKTRİK TELLERİNE KANADI TAKILAN KUŞU KURTARMAK İSTEDİ

Olay, 9 Ekim Pazartesi günü saat 10.00 sıralarında, Günbuldu Köyü yakınlarında meydana geldi. Köyde çobanlık yapan Ramazan Taşdemir, her sabah olduğu gibi yaylada hayvanları otlatırken, bir kuşun kanadının elektrik teline takıldığını ve kurtulmak için çırpındığını gördü. Hemen direğe çıkıp, kuşu takıldığı telden kurtaran Taşdemir, direkten inerken, belindeki su matarası yüksek gerilim hattına değince akıma kapıldı. Direkten düşmek üzereyken, ayağı demire takılan ve telleri tutan Taşdemir'in iki elinde de yanıklar oluştu. Yaklaşık 1.5 saat telde asılı kalan Taşdemir, olay yerine çağrılan TEDAŞ ekiplerince direkten indirildi. Ambulansla önce Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Taşdemir, burada yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yanık Merkezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.

''İKİ ELİNİ DE DİRSEK ALTINDAN KESMEK ZORUNDA KALDIK''

Doktorların, genç yaşta sakat kalmaması için büyük uğraş sarf ettiği Taşdemir, dün saat 13.00'te ameliyata alındı. Anne Fatma ve baba Mehmet Taşdemir ile çobanın kardeşleri ve akrabaları, ameliyathane önünde, gözyaşları içinde bekledi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyat sonrası Taşdemir'in üçüncü derece yanık elleri, dirsek altından kesildi. Yanık Servisi Bölümü Sorumlusu Opr. Dr. Mehmet Öztürk, "Her iki el de çok kötü durumdaydı. Genç yaşta sakat kalmaması için çok uğraş verdik; ama yapacak başka bir şey kalmamıştı ve ameliyatla her iki elini de dirsek altından kesmek zorunda kaldık" dedi.

''YAVRUM KOLSUZ, KANATSIZ KALDI''

Ameliyathane önünde oğlunu bekleyen 5 çocuk annesi Taşdemir, "Yavrum, kolsuz, kanatsız kaldı" diyerek, üzüntüsünü dile getirdi. Oğlunun bugüne kadar bir karıncayı bile incitmediğini söyleyen Taşdemir, "Çobanlıkta son günüydü. İstanbul'a gidecekti; ama olmadı. Kuşun, elektrik teline takılan kanadını kurtarırken, kendisi kolsuz, kanatsız kaldı. Ölene kadar ben, kendisine kol kanat olurum; ama onu zor bir yaşam bekliyor" diye konuştu.


''KEMİĞİ BİLE YANMIŞTI''

Oğlu sakat kaldığı için çok üzgün ve çaresiz olduğunu söyleyen 53 yaşındaki baba Taşdemir ise "Hastanedeki tüm doktorlar, oğlum için seferber oldu; ama kurtaramadılar. Oğlumun yaraları, çok derindi. Kemiği bile yanmıştı. Artık bu şekilde yaşamaya çalışması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mehmet Taşdemir Erzurum Diyadin Ağrı 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title