Haberler

Kuşadası'nda Yas Var

Güncelleme:

Kuşadası'nda yaşanan metan gazı faciasında hayatını kaybeden Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut (48), belediye önündeki törenle son yolculuğuna uğurlandı. Turgut'un cenazesi memleketi Muğla'nın Yatağan İlçesine bağlı Turgut köyüne götürüldü.

Belediye önüne getirilen Veysel Turgut'un Türk bayrağına sarılı cenazesi için düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar ile Veysel Turgut'un mesai arkadaşları katıldı. Gözyaşlarının sel olup aktığı törende, özellikle eşi Aşkın ve kızı Ceren ile annesi Saniye Turgut'un feryatları yürekleri dağlarken, Veysel Turgut'un cenazesi daha sonra defnedilmek üzere memleketi Yatağan'ın Turgut köyüne götürüldü.

Üç personelini kaybettiği için büyük üzüntü yaşayan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, yaptığı kısa konuşmada, Veysel Turgut'un arkadaşlarını kurtarmak için hayatını feda ettiğini belirterek, "Kuşadası halkını derin üzüntüye boğan bu elim olayda yaşamını yitiren tüm görev şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm personelimize başsağlığı dilerim. Belediyemizin ve tüm Kuşadası'nın başı sağolsun" dedi.

ARKADAŞLARINI KURTARMAK İSTERKEN METAN GAZINDAN ETKİLENDİLER

Kuşadası'nı yasa boğan olay Kuşadası Belediyesi Kanalizasyon, Altyapı ve Su İşletme Müdürlüğü (KASKİ)'ne bağlı Değirmendere Mahallesindeki Demirköprü mevkiinde bulunan derin deşarj hattındaki kuyuda dün akşam meydana geldi. Derin deşarj kuyusunda görevli altyapı çalışanı Osman Sarı, rutin kontrol sırasında derin deşarj hattının kapağını açtığında metan gazından etkilenerek kuyuya düştü. Personelin kuyuya düştüğünü gören Altyapı Amiri Adnan Özkaya ve ilaçlama Amiri Veysel Turgut, Osman Sarı'ya yardım için kuyuya indi. Gazdan etkilenerek zehirlenen iki amir de kuyuya düşünce bu defa telsizle itfaiyeden yardım istendi. Olay yerine gelen itfaiye ekibinden Uğur Apaydın ve Hasan Harmankaya da kuyuya girdi. Kuyuya giren bir daha çıkmayınca bu defa AKUT Kuşadası ekibi, zabıta ve polisler bölgeye gelip çalışma başlattı. Yapılan kurtarma çalışmaları sonucu ilk önce kuyudan Osman Sarı isimli altyapı çalışanı ardından altyapı amiri Adnan Özkaya ile itfaiye erleri Uğur Apaydın ve Hasan Harmankaya çıkarıldı.

HAYATINI KAYBEDEN ÜÇ BELEDİYE PERSONELİ

Metan gazı faciasında kuyudan son çıkarılan Kuşadası Belediyesi İlaçlama Amiri Veysel Turgut olay yerinde hayatını kaybetti.

Osman Sarı daha sonra Ege Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Uğur Apaydın ise Söke Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Osman Sarı 03.30, Uğur Apaydın ise saat 06.00 sıralarında hayatlarını kaybetti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Turgut Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title