Haberler

Kumluca'daki Orman Yangınlarında Zarar Görenler İçin Yardım Kampanyası

Antalya'nın Kumluca ilçesinde orman yangınlarında ev, sera ve bahçeleri zarar görenlere destek için yardım kampanyası başlatıldı.

24 Haziran'da Kumluca'ya bağlı Erentepe ve 26 Haziran'da ise Adrasan Mahallelerinde başlayan ve 500 hektar üzerinde orman alanıyla, vatandaşlara ait ev, seralar, meyve bahçelerinin zarar görmesine ve hayvanların telef olmasına neden olan orman yangınından etkilenen vatandaşlar için, Kumluca Kaymakamlığı, Belediye ve sivil toplum örgütleri öncülüğünde Kumluca Toptancı Halinde yardım kampanyası başlatıldı.

Yarım kampanyasına Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hayırsever vatandaşlar destek verdi. Kaymakam Polat Kara, geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve üç gün süren orman yangını yaşadıklarını ve bu yangınlardan bazı vatandaşların seralarıyla, narenciye bahçelerinin de etkilendiğini söyledi.

Yangından etkilenen vatandaşların maddi manevi zararlarının devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Kara, ancak toplum olarak birlik ve beraberliği gösterme, dayanışma ve acıları paylaşma adına yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, 24 Haziran'da başlayan orman yangınlarının hem orman anlamında, hem de vatandaşların ev ve seraları gibi alanlarına büyük zararlar verdiğini ve sadece yangından etkilenen vatandaşların değil, tüm ilçe halkının ve Türkiye'nin değişik yerlerinde yaşayan duyarlı insanların olaydan etkilendiğini söyledi.

Toplumsal kültürün içerisinde hem sevinci paylaşmak, hem de üzüntüleri paylaşmak gibi güzel hasletler olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, toplumsal olarak ayakta tutan en önemli özelliğin de bu güzel duygu ve düşünceler olduğunu belirtti.

"BAYRAM ÖNCESİNDE YAŞADIĞIMIZ BU OLAY BİZLERİ DAHA FARKLI ETKİLEDİ"

Çetinkaya şunları söyledi:

"İlçe Kaymakamımızın başkanlığında oluşturduğumuz yardım kampanyasını başlatıyoruz. Buradaki amacımız maddi anlamda yardım yapmak isteyen vatandaşlarımıza bir fırsat vermek. Kampanya boyunca toplanacak olan nakdi yardımları, yangında konut anlamında gerekse bahçe anlamında zarar gören vatandaşlarımıza zararları oranında paylaştırmak istiyoruz. Bu da kısman de olsa acıya ortak olma, zarar gören hemşehrilerimizin acısını paylaşma anlamında güzel bir faaliyet olacağı kanaatindeyiz. Bayram öncesinde yaşadığımız bu olay bizleri daha farklı etkiledi. Bayramlar coşku demek, sevinç demek, kaynaşma demek. Biz de yangından etkilenen vatandaşlarımızın üzüntüsünü hafifletebilirsek bayram coşkusu hep beraber olduğu zaman daha güzel olacak. Mümkün mertebe bayram öncesinde yangından etkilenen vatandaşlarımızın hüznünü coşkuya dönüştürmek istiyoruz. Bu açıdan bayrama kadar bu yardımların vatandaşlarımıza ulaştırılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz."

Finike Müftüsü ve Kumluca Müftü Vekili Lütfi İmamoğlu tarafından yapılan duanın ardından yardım kampanyası başlatıldı. Yardım kampanyasına ilk bağışı Batı Antalya Tüccarlar Derneği Başkanı Hüseyin Güven 10 bin lira ile yaptı. Daha sonra ilçede faaliyette bulunan sivil toplum örgütleri, komisyoncular ve hayırsever vatandaşlar da kampanyaya maddi destekte bulundu.

Yardım kampanyası kapsamında ayrıca, Ziraat Bankası Kumluca ve Mavikent Şubeleriyle, Halk Bankası Kumluca Şubelerinde yardım hesabı açıldı. Kampanyada toplanan maddi yardımların Ramazan Bayramı öncesi yangından etkilenen vatandaşlara zararları oranında dağıtılacağı öğrenildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Polat Kara Antalya Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title