Haberler

Kumluca'da Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı

Kumluca'da Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

*- ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde belediyenin 'Kumluca Tarihine Yürüyor' sloganıyla düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü, yağışlı havaya rağmen yapıldı.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile Sarıkavak Mahallesi muhtarlığının organize ettiği Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Yürüyüşe, Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Karaarslan, daire amirleri, sporcular ve vatandaşların oluşturduğu 300 kişi katıldı.

Güzergah boyunca polis ve zabıta ekipleri güvenlik önlemi alırken, yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş sonunda katılımcılar Sarıkavak Mahallesi girişinde Mahalle Muhtarı Niyazi Karakaya ve mahalleli tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Burada yürüyüşe katılanlara mahalleli tarafından hazırlanan yiyecekler ikram edildi.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye olarak ilçenin değişik doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla geçen yıl başlattıkları keşif yürüyüşlerine bu yıl da devam ettiklerini söyledi. Bu sezonun ilk yürüyüşünü ilçenin ilk yerleşim yeri olan Sarıkavak Mahallesi'ne yaptıklarını aktaran Başkan Çetinkaya, yürüyüşün hem tarihi olması hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesine denk gelmesi dolayısıyla da cumhuriyet etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından Kaymakam Polat Kara ve Başkan Hüsamettin Çetinkaya tarafından yürüyüşe katılanlara Türk bayrağı dağıtıldı. Başkan Çetinkaya, vatandaşlardan bayrakları 29 Ekim dolayısıyla ev ve işyerlerine asmalarını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Mustafa Karaarslan Kumluca Belediyesi Polat Kara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title