Haberler

Kulu'daki Olof Palme Parkı'nın Hastaneye Devredilmesine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Kulu ilçesinde İsveç-Türkiye dostluğunun simgesi olan Olof Palme Parkı'nın, yeni yapılacak olan hastaneye devredilmesini protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Kulu ilçesinde İsveç-Türkiye dostluğunun simgesi olan Olof Palme Parkı'nın, yeni yapılacak olan hastaneye devredilmesini protesto etti.

Olof Palme Parkı önündeki basın açıklamasına CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Konya İl Başkanı Cumhur Koyuncu, parti yöneticileri ve üyeleri, eski İsveç Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı A. Haydar Akan, Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Olof Palme Parkı gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı. CHP İsveç adına bir konuşma yapan Nazmiye Halvaşi, "Bugün Kulu Belediyesi'nin Kulu halkına rağmen, bütün dünyada barışı simgeleyen Olof Palme'yi yeniden, hem de en çok destek verdiği göçmen kitlesinin ana vatanında katletmeye ikinci kez öldürmeye kalkışmanın hiçbir izah tarzı olamaz. İsveç'in yerli halkı ve başta Kululular olmak üzere İsveç'te istikrar ve koruma altında yaşayan Türk toplumunun Kulu Belediyesi'nin girişimi karşısında sert tepki göstermesi kadar da doğal bir davranış olamaz" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da, burada sıradan bir parkın olmadığını ifade ederek, "Burada gerçek anlamda bir park, yeşil alan var. O sadece bir park değil, o dostluğun, kardeşliğin demokrasinin, özgürlüğün ifadesi. Ama nedir? Maalesef Kululu'nun, Yeniceobalı'nın Kuşcalı'nın bu bölge halkının 40 yıl evvel sahip çıktığı, destek verdiği bu değerlere bugün birileri Türkiye'yi yerel ve ulusal anlamda yöneten birileri sırt çeviriyor. Sırt çevirmeden öte ne yapıyor, o dostluğa balta vurmak istiyor. O dostluğu katletmek istiyor. O parka, o ağaçlara balta vurmak istiyor. Bugün birileri inanıyor ki bundan adımız kadar eminiz Kululu buna imkan vermeyecektir. Çünkü Kululu'nun ahde vefa anlayışına sahip olduğunu biliyoruz. Kululu'nun o dostluğu kendisine kazandırdıklarının bilincinde olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

"CHP YANLIŞ YAPARSA ONUNDA ÜSTÜNE GİDERİZ"

Hastanenin elbette yapılması gerektiğini kaydeden Kart, "Ama hastane, birincisi park katledilerek yapılmasın. İkinci olay hastane yapımı için hazinenin arazisi duruyor, Dinek Mahallesi'nde. Nerede duruyor, Katır Tepesi'nde duruyor. Biliyoruz ki Kululu hayırsever vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz kendi arsalarını bedelsiz olarak hastane yapmak için vermeye hazırlar. O halde neden buraya hastane yapmakta birileri ısrar ediyor. Burada belediye meclisinden oy veren CHP'li de olsa MHP'li de olsa, AK Partili de olsa bizim için hiç fark etmez, bizim farkımız bu. CHP yanlış yaparsa onun da üstüne gideriz. Onun için diyorum ki, biz burada CHP kimliğimizle konuşmuyoruz. Biz burada vatandaş kimliğimizle, Kululu kimliğimizle ve bu beldenin sorunlarına sahip çıkan bir sorumluluk anlayışıyla bu işin içindeyiz. Hastane yapılsın işte Dinek Mahallesi'ne yapılsın, hem de nasıl yapılsın. Bölge hastanesi olarak yapılsın. Kulu'nun ihtiyacı bu, bu bölgenin ihtiyacı. Oraya bölge hastanesi olarak yapılsın. Böylece bu mülkün aslında zaten Kulu Cihanbeyli istikametine bir bölge hastanesi yapılması yönünde bizim yıllardır başvurularımız var. Yıllardır bunun takibini yapıyoruz. O zaman neden Kulu'nun, Cihanbeyli'nin bu bölgenin hak ettiği bölge hastanesini yapmıyorsun. Getirip kişisel ve siyasi çıkar hesapları, rant hesapları uğruna gelip burada parkı katlediyorsun. Oraya balta vurmak istiyorsun. Daha da ötesi 40 yıllık 50 yıllık Kulu-İsveç dostluğuna darbe vurmak istiyorsun. Buradan Kulu adına haykırıyoruz. Buradan bölge adına haykırıyoruz. Niçin haykırıyoruz. Geçmiş 50 yıllık hukukumuz adına. Dostluğumuz adına, kardeşliğimiz adına ve yeşil bir Kulu adına buradan haykırıyoruz.

Buraya balta vuramayacaksınız diyoruz. Kululu buna engel olacaktır diyoruz. Buna fırsat vermeyecektir. Buna imkan vermeyecektir diyoruz" şeklinde konuştu. Bugünün bu mücadele için bir başlangıç olduğunu dile getiren Atilla Kart, "Bu kararlılığımızı biz gösterdiğimiz takdirde ve bunu sürdürdüğümüz takdirde inanıyorum ki kimse buraya balta vuramayacak. Kimse buna cesaret edemeyecek. Bu kararından vazgeçecek bunu biz psikolojik bir savaşa da döndürmek istemiyoruz. Buradan uyarıyoruz. Yol yakından bu kararından vazgeç diyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak plaket taktığı çam ağacını parka diken Atilla Kart, "Bu cam burada kalacak bu plakete sökmek kimsenin yetkisinde değildir" dedi. Çam ağacını diktikten sonra Kart ve beraberindekiler parkı gezdi.

Olof Palme Parkı'nın devredilmesiyle ilgili yapılan eyleme katılan eski İsveç Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı A. Haydar Akan da, "Kulu'ya daha geniş kapsamlı bir hastanenin yapılması önemli bir ihtiyaç. Bunun mutlaka yapılması lazım. Ama yer olarak Olof Palme Parkı'nın seçilmesi büyük bir talihsizlik. Bu giderilebilirse İsveç'te yaşayan Türkler olarak daha mutlu olacağımıza inaniyorum" diye konuştu.

İsveç'te yaşayan Kululu gurbetçi olan Ebudderda Kulbay ise, "Eğer burası düzenli bir hastane olacaksa, parkı da hastane kullanacaksa olsun deriz. Kulu'ya daha faydalı olur. Köydeki bütün insanlar buraya geliyor. Şimdiki hastane yeterli değil. Bir sürü insan geliyor. Sabah bakın en aşağı 300 kişi sırada bekliyor. Birisi giriyor, birisi çıkıyor, birisi hasta. Fakat Kulu'nun içinde güzel bir hastane olursa çok güzel olur. Şurada Cihanbeyli Hastanesi'ne gidin eczane gibi her taraf tertemiz. Kulu'nun içine gelin hep pislikten geçilmiyor. Nerede belediye, nerede insanlık. Olacak bir şey değil ki bu" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Atilla Kart Olof Palme İsveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title