Haberler

Yol/vuslat" Sergisi Açıldı

Hat sanatçısı Mahmut Şahin'in eserlerinden oluşan "Yol/Vuslat" isimli hüsn-i hat sergisi sanatseverlerle buluştu.

Hat sanatçısı Mahmut Şahin'in eserlerinden oluşan "Yol/Vuslat" isimli hüsn-i hat sergisi sanatseverlerle buluştu.

Sanatçının, farklı hat türlerinde yazılmış 33 eserinin yer aldığı üçüncü kişisel sergisi, Kuveyt Türk Sergi Salonu'nda açıldı.

Yaklaşık 26 yıldır hüsn-i hat ile ilgilenen Mahmut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüseyin Kutlu, Aydın Ergün ve Ali Alparslan'dan ders aldığını söyledi.

Şahin, genellikle karma sergilerde yer aldığını belirterek, "Normalde bir resim sergisine gittiğiniz zaman, sanatçı kendi hayal dünyasını sunar. Bizimki ise hepsi birer mesaj olan ayeti kerimeler, hilye-i şerifler, hadis-i şeriflerin olduğu bir sergi. Yani 'Kur'an-ı Kerim medeniyeti' dediğimiz bir medeniyetimiz var ve hattatlar, bu medeniyeti en güzel şekilde yazabilmenin kaygısını taşır. Biz yalnız Allah kelamını düzgün ve ölçüsüyle yazmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Öğrencileriyle birlikte 25'in üzerinde hayır sergisi açtıklarını aktaran sanatçı, şunları kaydetti:

"Hüsn-i hat sanatı Osmanlı'dan günümüze ulaştı. 'Kur'an-ı Kerim Hicaz'da nazil oldu, Mısır'da okundu, İstanbul da yazıldı' derler. İstanbul'da yazılmasını bizim atalarımız sağlamış. Şeyh Hamdullah ile başlayan ve rahmetli Hamit hocamızla ki benim hocamın hocasıdır, devam eden bir süreçte ne yazık ki sekteye uğramış. Günümüzde tekrar hareketlendi ve hüsn-i hat sanatı şu an en zirveye doğru tırmanıyor. Tabii bizler bu yolun daha ilk basamaklarındayız."

"Yol/Vuslat" sergisi, 28 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hüseyin Kutlu Mahmut Şahin Kuveyt Türk Aydın Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title