Haberler

Ulusal Kültür ve Bal Festivali

Ardahan'da düzenlenen "16. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" aşıkların deyişleriyle başladı.

Ardahan'da düzenlenen "16. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" aşıkların deyişleriyle başladı.

Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, çeşitli kurumların yetkilileri ve vatandaşlar, festival kapsamında Kaptanpaşa Mahallesinde Milli Egemenlik Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, burada yaptığı konuşmada, bu festivali düzenlemekteki amaçlarının, Ardahan'ın kültürünü ve balını sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

Ardahan'ın çiçek balının tescillenmesinin kendileri için çok önemli bir başarı olduğunu belirten Köksoy, "Festivalimize iki yıl ara vermiştik. 2015'te bazı güvenlik sorunları nedeniyle festivali yapamamıştık. 2016'da ise devletimize, milletimize yönelik bir darbe girişimi söz konusuydu. O süreçte yine festivalimizin bütün programlarını yapmış olduğumuz halde iptal etmek zorunda kalmıştık. Bu vesileyle şehit ve gazilerimizi de anıyoruz." dedi.

Daha sonra Ardahan Halk Eğitim Merkezinin çocuklardan oluşan keman ekibi ile halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Halk ozanlarının söyleşisi ve festival konulu panelle devam eden etkinliklerde katılımcılara bal şerbeti ikram edildi.

Festival, üç gün sürecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Kaymaz Faruk Köksoy Ak Parti Ardahan Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title