Haberler

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri başladı

Güncelleme:

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri başladıBURSA Bursa'nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle yıl boyunca düzenlenecek etkinlikler kontej yürüyüşüyle başladı.

Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri başladı

BURSA Bursa'nın 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesiyle yıl boyunca düzenlenecek etkinlikler kontej yürüyüşüyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinasyon Merkezi'nin açılışında dövülen demirler, atlanan ateşlerle devam etti.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa'da yıl boyu sürecek etkinlikler kortej yürüyüşü ile başladı. İlk olarak Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinin bulunduğu alandaki Alplerin nöbet değişimine Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Anar Karimov, Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Spor Bakan Yardımcısı Nurkissa Dauyeshov, Kırgızistan Cumhuriyeti Kültür, Bilgi, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Azamat Camankulov, Özbekistan Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Murodjon Madjidov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanliyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, TÜRK-PA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Türk Kültür ve Miras Vakfı Başkanı Günay Efendiyeva, Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Lszl Kelle, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çok sayıda davetli ve vatandaşlar izledi. Ardından Saltanat Kapı'dan başlayacak yürüyüş, Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi güzergahını takip etti. Türk dünyasının renklerini, folklorunu, giyim kuşamını ve müzik kültürünü yaşatan ülkeler, renkli görüntülere sahne oldu. Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinasyon Merkezi Açılışı ile devam eden etkinlikler çerçevesinde Ertuğrulbey alanında Nevruz ateşi, semeni sunumu, demir dövme ritüelleri ve Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf Sergisi ile birlikte son buldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa'nın Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasının haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üstlenmiş olduğumuz sorumluluğunda bilincindeyiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bursa Ticaret Borsasına 50 yıl hizmet etmiş binayı bizlerde, Türk Dünyası Kültür Başkenti Koordinasyon Merkezi olarak devam edecek. İnşallah anlımızın akıyla yıl sonunda da kardeş şehrimiz Azerbaycan'ın Şuşa şehrine kültür başkentliğini devretmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Tofaş Spor Salonu'nda saat 19.30'da gerçekleştirilecek Bursa 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış törenine Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Azerbaycan Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title