Haberler

Tunceli haber | Tunceli Valisi Özkan, kentteki kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi

Güncelleme:

Tunceli haber: Tunceli Valisi Özkan, kentteki kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen Pertek Tozkoparan Höyüğünde yapılan kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Tunceli Valisi Özkan, kentteki kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi

TUNCELİ - Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenen Pertek Tozkoparan Höyüğünde yapılan kurtarma kazısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Özkan, bir zamanlar hep terörle anılan, acı olayların yaşandığı hep insanın aklında korkuyla kalan güzide Tunceli coğrafyasını artık terörün bitmesiyle, huzurun gelmesiyle bir turizm kenti olarak karşılarına çıktığını söyledi. Vali Özkan, "Aynı zamanda tarımsal üretim ve gayretiyle de bölgesinde yer almaya başlıyor. Turizm alanındaki doğal ve kültürel çeşitliliklerin yanında arkeolojik çeşitlilikleri de eklemek üzere çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl sayın kültür ve turizm bakanımızın öncülüğünde ve desteğinde buradaki arkadaşlarımızın hocalarımızın desteğiyle başladığımız Tozkoparan köyümüzdeki çalışmalar hızla devam ediyor. Az önce hocalarımızı dinledik. Gerçekten milattan önce 7 binli yıllara kadar varan buluntularla karşılaştılar. Çalışmalarını devam ettiriyorlar. Beklentimiz kadim Tunceli coğrafyamızdaki tüm arkeolojik eserleri göz önüne çıkarmak insanımızın hizmetine sunmak ve turizme kazandırmak. Ben bu vesileyle gerçekten özveriyle gayretle bizlerle beraber olan hocalarımızı ve destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah az önce de ifade ettiğimiz gibi Tunceli'miz hem turizmde hem tarımda doğal güzelliklerinin yanı sıra arkeolojik güzellikleriyle insanımızın göz önüne gelecek ülke turizmine hizmet edecek. Ben tekrardan emek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Buradan gerçekten desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanımıza ve bakanlıkta görevli arkadaşlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kurtarma kazısına katılan hocalar da Vali Özkan'a verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mehmet Ali Özkan Tozkoparan Tunceli Pertek Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title