Haberler

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 7 ödül birden aldı

Güncelleme:

Yeni Tiyatro Dergisi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen 'Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri'nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 7 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attı. Organizasyonda, 'Türk Tiyatrosu'na Katkı' kategorisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şehir Tiyatrosu'nun kurulmasında önemli katkıları bulunan Alpaslan Kurtoğlu ve Şehir Tiyatrosu Rejisörü Murat Atak ödüle layık görüldü.

Yeni Tiyatro Dergisi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen 'Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri'nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 7 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attı. Organizasyonda, 'Türk Tiyatrosu'na Katkı' kategorisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şehir Tiyatrosu'nun kurulmasında önemli katkıları bulunan Alpaslan Kurtoğlu ve Şehir Tiyatrosu Rejisörü Murat Atak ödüle layık görüldü.

Cumhuriyet ilkeleri ışığında şehrin kültürel yapısına katkı sağlamak, tiyatro sanatını yaygınlaştırmak ve evrensel değerlere sahip bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şehir Tiyatrosu, ilk oyununu sergilemesinin üstünden 1,5 ay geçmesine rağmen ödülleri toplamaya başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 10. Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri'nde 7 ödül birden aldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi kültür ve sanat vizyonu konusunda da iddialarını ortaya koyduklarını belirten Başkan Albayrak, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet'imizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı içerisinde önemli hizmetlerimizden biri olan Şehir Tiyatrosu'nu kurduk. Tüm sanat dallarını kapsamaya çalışan, bireysel ve toplumsal değerleri temel alan özgün sanat eserleri üretmek üzere her zaman güzeli ve iyiyi aramak için yola çıkan ve her durumda köklerinden beslenip evrensele ulaşmak için devamlı gelişmeyi amaçlayan bir sanat kurumu olmasını hedeflediğimiz Şehir Tiyatro'muz ilk oyununun ardından geçen kısa süre içerisinde aldığı ödüllerle bizi mahcup etmedi ve ne denli doğru bir proje gerçekleştirdiğimizi ispatladı. Şehir Tiyatro'muz, Yeni Tiyatro Dergisi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri'nde şahsımla birlikte 7 ödül birden alarak büyük bir başarıya imza attı ve bizleri gururlandırdı. Yönetmenimize, teknik ve tasarım ekibimize, oyuncularımıza ve ilk oyunumuzun sahnelenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi çalışanlarımıza teşekkür ederim. Tekirdağ'da Cumhuriyet tarihinin ilk Şehir Tiyatrosu, bundan sonra da başarılarına yenilerini ekleyerek yoluna emin adımlarla devam edecektir. Aldığımız ödüllerin şehrimize ve sanatsever halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Kadir Albayrak Tekirdağ Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title