Haberler

Şeli Elvaşvili'nin kadın sanatçılara odaklanan koleksiyonu Akaretler'de izleyicisiyle buluşuyor

Güncelleme:

Türk çağdaş sanatının önemli destekçisi ve koleksiyoneri Şeli Elvaşvili'nin koleksiyonunundan bir seçki, Akaretler'de gerçekleşen Artweeks@Akaretler'in 6. Edisyonunda izleyicisiyle buluşuyor.

Türk çağdaş sanatının önemli destekçisi ve koleksiyoneri Şeli Elvaşvili'nin koleksiyonunundan bir seçki, Akaretler'de gerçekleşen Artweeks@Akaretler'in 6. Edisyonunda izleyicisiyle buluşuyor. Koleksiyon, özellikle kadın sanatçılara odaklanan bir seçki sunuyor.

Elvaşvili'nin koleksiyonunda Türkiye'de yakından takip edilen 11 sanatçının 12 eseri yer alıyorken; en önce çıkan eserler arasında 2013 senesinde gerçekleşen 5. Gala Modern etkinliğinde sergilenen Selma Gürbüz'ün kimonosu, İnci Eviner'in "Harem" adlı eseri, Azade Köker'in Kırmızı Ev'i ve Gülay Semercioğlu'nun büyük ebatlardaki "To Change of Earth' eseri öne çıkanlar arasında bulunuyor. Elvaşvili'nin koleksiyonunda yer alan diğer sanatçılar ise; Arzu Başaran, Ebru Uygun, Deniz Bilgin, Gözde İlkin, Jennifer İpekel, Selma Gürbüz, Seyhun Topuz ve Yaşam Şaşmaz. Elvaşvili'nin koleksiyonu ve tüm sergi Artweeks@Akaretler kapsamında 30 Mart- 10 Nisan tarihleri arasında 11: 00-21: 00 saatleri arasında izleyicilere açık olacak.

KOLEKSİYONUN TEMELİ 1980'Lİ YILLARA DAYANIYOR

Sevdiği sanat eserleriyle yaşamaktan mutluluk duyan koleksiyoner, kurucu ortağı olduğu Space Gayrimenkul'un ofislerinde de sanat eserlerine yer veriyor. Space Gayrimenkul'un 2016 senesinde açılan Nişantaşı şubesi Pop-up sergi mekanı olarak kurgulanmış olup, galerilerle iş birliği dahilinde bugüne kadar belirli sergilere ev sahipliği yaptı. Elvaşvili aynı zamanda Zekeriyaköy'de yeni açılan Space Zekeriyaköy şubesinde ise ilerleyen dönemlerde belirli sanatçılara ev sahipliği yapılacağını iletti. Elvasvili aynı zamanda İstanbul Modern Sanat Müzesi tarafından organize edilen Gala Modern etkinliğinin öncüsü olmuş, zaman içerisinde eğitim ve sanata destek yarışında belirli görevler almıştır.

Artweeks@Akaretler de sergilenen koleksiyonun temelleri 1980'li yıllara dayanıyor. Elvaşvili'nin sanata olan ilgisi ise lise yıllarında başlıyor. ArtWeeks Akaretler'de yer alan "Şeli Elvaşvili Koleksiyonu" özellikle kadın sanatçılara odaklanan bir seçki sunuyor. Kadın sanatçıların temsilini güçlendirmek, kutlamak ve yaygınlaştırmak amacıyla seçilen bu seçki, Elvaşvili için büyük önem taşıyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkiye Gülay Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title