Haberler

Rize'de Ukraynalı Dans Topluluğu Savaş Karşıtı Dans Gösterisi Yaptı

Güncelleme:

Rize'de düzenlenen 12. Tulum ve Kemençe Festivali'ne katılan Ukraynalı halk dansları topluluğu, savaş karşıtı dans gösterisi gerçekleştirdi. Festival kapsamında Türkiye, Ukrayna, Osetya, Gürcistan, Filistin, Rusya, Yunanistan ve İran halk dansları topluluklarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 600 dansçı, tulum ve müzik eşliğinde gösteriler sundu. Ukraynalı dans topluluğu ekibi, sahnede siren sesleri ile danslarını sergileyerek izleyicilerden alkış aldı.

Rize'de, "12. Tulum ve Kemençe Festivali"ne katılan Ukraynalı halk dansları topluluğu, savaş karşıtı dans gösterisi yaptı.

Festival kapsamında kentte, Türkiye, Ukrayna, Osetya, Gürcistan, Filistin, Rusya, Yunanistan ve İran halk dansları topluluklarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 600 dansçı, tulum ve müzik eşliğinde gösteriler sundu.

Sahneye çıkan Ukraynalı dans topluluğu ekibi de sergiledikleri savaş karşıtı dans ile izleyiciyle buluştu.

Sahnede siren sesleri ile danslarını sergileyen ekip, seyircilerden alkış aldı.

Festival Komitesi Başkanı Hakan Güven, gazetecilere, Rize'den barış mesajı vermek istediklerini söyledi.

Festivali, 12 yıldır yaptıklarını dile getiren Güven, "Bizim tek hedefimiz dünyada savaş varsa bile bunu bizim ülkemizde barışa çevirmek ve bu kardeşliği sağlamak. Biz Ukrayna'yı ve Rusya'yı da burada misafir ediyoruz. Biz burada Türkiye'nin barışçıl politikasıyla birleştirdik ve bir katkımız oldu. Türkiye her zaman dünyaya barış mesajı vermeye devam edecek. Biz de bu mesajı Rize'den vermeye çalıştık." diye konuştu.

"Siren seslerini bütün dünya duysun"

Ukrayna dans topluluğu ekip lideri Natalia Karaca ise çocukların savaşsız yaşama hakkı olduğunu söyledi.

Karaca, şöyle konuştu:

"Savaş döneminde çocuklarla birlikte buraya geldik. Çocukları kurtarmak istedik. Festivalde sergilediğimiz dansın anlamı da savaş durdurulsun. Çocuk hakları vardır. Çocukların eğitim alma, eğlenme ve savaşsız yaşama hakları vardır. Siren altında değil. Çocuklar korkuyor. Savaştan en büyük zararı çocuklar görüyor. Gösterideki siren seslerini bütün dünya duysun. Sadece Ukraynalı değil. Herkesin psikolojisi bozuluyor. Bu sirenler altında yaşamak mümkün değil. Bombalar altında yaşamak mümkün değil. Bizim çocuklar yaşamaya devam ediyor ve savaş devam ediyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yunanistan Gürcistan Filistin Ukrayna Türkiye Osetya Rusya Rize İran Kültür Sanat Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title