Haberler

Protez kol bekleyen çocuğa Bakan Şimşek'ten destek

YILMAZ EKİNCİ - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da yaklaşık bir yıl önce elektrik çarpması sonucu iki kolunu kaybeden ve maddi imkansızlıklar nedeniyle protez kol yaptıramayan 13 yaşındaki Ha...

YILMAZ EKİNCİ - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da yaklaşık bir yıl önce elektrik çarpması sonucu iki kolunu kaybeden ve maddi imkansızlıklar nedeniyle protez kol yaptıramayan 13 yaşındaki Hazal İnan'ın tedavi masraflarının Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) karşılanması talimatını verdi.

Fatih Mahallesi'nde yaşayan İnan, bir yıl önce evlerinin damında yağışlı bir havada elektrik akımına kapılarak iki kolunu kaybetti. Tüpraş Ortaokulu ikinci sınıfta okuyan ve ekonomik nedenlerle protez kol yaptıramayan İnan'ın durumunu öğrenen Maliye Bakanı Şimşek, İnan'ın protez kol masraflarının SYDV'ce karşılanması için Batman Valisi Yılmaz Arslan ile görüştü.

Batman Bölge Devlet Hastanesinde yapılan muayenenin ardından evinden valilik aracı ile alınan İnan, Ankara'ya gitmesi için Batman Havalimanına getirildi.

- "İlk yapacağım şey yazı yazmak olacak"

Duygusal anlar yaşayan İnan, havalimanında AA muhabirine, bir yandan uçağa binmenin diğer yandan da protez kola kavuşacak olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Artık arkadaşları ile rahatça oyun oynayabileceğini anlatan İnan, "Çok mutluyum. Protez kol takıldığında ilk yapacağım şey yazı yazmaktır. Bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Anne Hasine İnan (39), kızının yaşadığı olayın ardından ailece yıkıldıklarını ifade ederek, kızına protez kol takılacağını duyduğunda çok mutlu olduğunu belirtti.

Konuşurken gözyaşlarını tutamayan İnan, "Protez takılırsa kızım en azından okula rahat gider, yazı yazar ve kendi başına yemek yiyebilir. Hayırseverlerden Allah razı olsun. Bakanımıza ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kollarını kaybetmesi kızımı psikolojik açıdan da çok etkiledi. Misafirin dahi yanına çıkmak istemiyor. Meslek sahibi olmak istiyor ancak kolu olmadığı için yazı yazamıyor" diye konuştu.

Baba İsmet İnan ise hem sevinçli hem duygulu olduğunu belirterek, kızının yaşadığı olayın kendilerini derinden etkilediğini söyledi.

İnan, kızının tedavisinin karşılanmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.

İnan'ın öğretmeni Mehmet Şah Erin de Hazal'ın durumuna çok üzüldüklerini ancak protez kola kavuşması için yaşanan gelişmenin kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

-Hazal İnan annesiyel vedalaşıp babasıyla arabaya binerken

-Hava alanında VIP'ten geçerken

-Anne Hasine İnan ile Röp

-Hazal İnan ile röp

-Baba İsmet İnan ile Röp

-sınıf öğretrmeni Mehmet Şah erin ile röp

-Hazal inan Uçağa giderken

-Detaylar

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Batman Valiliği Mehmet Şimşek Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title