Haberler

Pandemide hayatını kaybedenlere anma

Güncelleme:

Pandemide hayatını kaybedenlere anma Pandemi döneminde hayatını kaybedenler 'Pandeminin Ardından Yeni Umutlar İçin El Ele' isimli soprano konserinde anıldı.

Pandemide hayatını kaybedenlere anma

İSTANBUL - Pandemi döneminde hayatını kaybedenler 'Pandeminin Ardından Yeni Umutlar İçin El Ele' isimli soprano konserinde anıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı desteğiyle Ermeni, Rum, Süryani, Musevi ve Keldani cemaatlerinin temsilcileri St. Antuan Kilisesi'nde soprano konseri düzenledi. Konser pandemide hayatını kaybedenlerin anılması amacıyla gerçekleşti. Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un mesajı okundu. Etkinlik açılış konuşmalarının ardından Soprano Sanatçısı Karin Çubukçiyan Bozkurt ve Orgcu Anna Geveorgyan Uğurluyan konseriyle devam etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un etkinliğe gönderdiği metin, konser öncesi Peder Şirvan Mürzyan tarafından okundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Faherettin Altun'un gönderdiği mesajda, "Bu güzel etkinlikte, Ermeni, Rum, Süryani, Musevi ve Keldani cemaatlerimizin değerli temsilcilerinin gerçekten böylesi güzel bir atmosfere sahip Beyoğlu St. Antuan kilisesinde bir araya gelmesini, bir arada yaşama kültürünün en güzel örneği olarak görüyor, son derece anlamlı buluyorum. Pandeminin başladığı 2019'dan bu yana çok zorlu bir dönemi tüm dünya olarak yaşadık. Bu süreçte 6 milyonun üzerinde insan hayatını kaybederken, bizler bu derin acıyı zaman zaman ailemizde, zaman zaman yakınımızda yaşadık. Türkiye olarak koronavirüs salgınıyla başarılı bir mücadele verirken, bu mücadelenin kolektif olduğu bilinciyle hiçbir ülkeyi bu süreçte yalnız bırakmadık, bir çok ülkeye yardımda bulunduk, yanlarında olduk. Din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bir ve beraber olmanın, kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılmanın ne kadar önemli olduğunu her zaman vurguladık. Şimdi 2 yıl süren pandemi döneminin ardından dünyada ve ülkemizde yeni bir süreç başlıyor. Bu süreçte eskisinden çok daha fazla bir arada olmak, toplumlarımızın beraberlik bilincini diri tutmak ve tek vücut halinde hareket etmek her zamankinden daha fazla önem taşıyor. Biz de Türkiye'yi gelecek yüzyıla bu birliktelik ruhuyla taşıyacağız. Bu fikirden hareketle düzenlediğimiz Yeni Umutlar için Ele Ele Konserimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi tüm kalbi duygularımla selamlıyorum" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Fahrettin Altun Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title