Haberler

OMÜ'de Karabağ Zaferi'nin 3. yılı kutlandı

Güncelleme:

Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nin 3. yılı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) kutlandı. Etkinlikte konuşmalar, dans gösterileri ve kısa filmler yer aldı.

Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'nin 3. yılı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) kutlandı.

Atatürk Kongre Merkezi'nde Türkiye ve Azerbaycan milli marşıyla başlayan etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Bayraktar ile öğrenciler katıldı.

Kurşunoğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm dünyadan, Türk dünyasından ve Azerbaycanlı öğrencilere verilen hizmetlerin önemini vurgulayarak, nicelik ve nitelik olarak Azerbaycanlı öğrencilerin dikkat çektiğini belirtti.

Kurşunoğlu, Karabağ Zaferi'ni hem acısıyla ve hem de zafer boyutuyla yürekten hissettiklerini söyledi.

Azerbaycanlı öğrencilerin temsilcisi Mikayıl Müşfik ise tarih boyunca Türkiye ile Azerbaycan'ın birbirine yardım eli uzattığını dile getirerek, "Bize mücadelemizde Türkiye, diplomatik, siyasi, manevi destek verdi. Biz Azerbaycan halkı olarak kardeş ülkemizin yaptığı desteğini unutmayız. Bir beden iki can, Türkiye-Azerbaycan." ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi, Karabağ Savaşı'nı anlatan kısa filmler ve Azerbaycan şarkıları ile devam eden programda katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Azerbaycan Karabağ Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title