Haberler

Mehmet Turgut Panasonic Lumix GF1 İle 10 Kişiyi Baştan Yarattı!

Güncelleme:

Kural Tanımayan Fotoğrafçı İle Kuralları Yıkan Fotoğraf Makinesinin Birlikteliği 10 Şanslı Kişiyi Popüler Kültürün En Gözde Karakterlerine Dönüştürdü.

Photo Shooting Day with Mehmet Turgut için hazırlıklar, ocak ayında Panasonic Lumix'in fotoğraf dünyasına kazandırdığı www.yakalavecek.com blogunda başvuruların toplanmasıyla başladı. Yüzlerce aday kendilerine ait olan ve karakterlerini en iyi şekilde yansıttığına inandıkları fotoğraflarını göndererek etkinliğe başvuruda bulundu. Zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından Mehmet Turgut, tüm bu başvurular arasından Photo Shooting Day etkinliğine varlıklarıyla renk katacak 10 kişiyi belirledi.

Popüler kültürün unutulmaz karakterleri oldular

İlk kez gerçekleştirilen Photo Shooting Day with Mehmet Turgut etkinliğine katılmaya hak kazananlar 5 Mart Cumartesi sabahına heyecanla uyanarak çekimlerin yapıldığı fotoğraf stüdyosunda bir araya geldi. 10 şanslı katılımcı, özel olarak tasarlanmış kostümler ve yapılan makyajla birlikte James Dean, Dita Von Teese ve Fight Club filminin unutulmaz karakteri Tyler Durden gibi popüler kültür ikonlarının yanı sıra ortaçağ erkeği, mafya babası, dişi ve erkek vampir gibi tiplemelere kendilerini tanımakta güçlük çekecekleri şekilde benzetildi.

Sıradışı etkinlik için sıradışı bir fotoğraf makinesi

Dekor ve ışık hazırlıklarının tamamlanmasının ardından sıra çekimlere geldi. Katılımcıların, sahip oldukları yeni kimliği Mehmet Turgut'un objektifi karşısında sergilerken en net ve gerçekçi anlarını vakit kaybetmeden kayda alabilecek özelliklere sahip olan Panasonic Lumix GF1, usta fotoğrafçının ellerinde tüm kışkırtıcı yanlarını sergiledi. Tüm özellikleri yaşamın hızından ilham alınarak tasarlanan GF1, bu sayede katılımcıların olağanüstü bir süratle büründükleri yeni kimliklerini kaydetmede başrolü oynadı.

Mehmet Turgut'tan geri kalmadılar

Katılımcılar tüm günü Panasonic Lumix dijital fotoğraf makinelerini kullanarak kendi bakış açılarıyla kaydetme şansına da sahip oldu. Makyaj, kostüm ve dekor çalışmaları sırasında birbirlerini fotoğraflama fırsatını kaçırmayan katılımcılar ardı ardına patlayan flaşlarla kendilerini ünlü birer yıldız gibi hissetti.

Fotoğraflar 46 Dergisi, Facebook ve yakalavecek'te

Photo Shooting Day with Mehmet Turgut'un ilk konukları, etkinlikten hayatları boyunca saklayacakları ve sevdikleriyle paylaşacakları sıradışı fotoğraflar, profesyonel bir fotoğraf çekiminin nasıl gerçekleştiğine dair bilgiler, keyifli sohbetler ve bambaşka kimliklerle ayrıldı. Etkinlik katılımcılarının Panasonic Lumix GF1'in objektifinden yansıyan fotoğrafları 46 Dergisi'nin Mart-Nisan sayısında, Panasonic Türkiye Facebook Fan Sayfasında ve www.yakalavecek.com'da yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title