Haberler

Medyadan Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Hürriyet Gazetesi Seyahat Yayın Yönetmeni Serkan Ocak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepki göstererek, "Hangi fikri savunursak savunalım, ne düşünürsek düşünelim, darbenin 7'den 70'e herkese zararının dokunacağını artık herkes biliyor.

Hürriyet Gazetesi Seyahat Yayın Yönetmeni Serkan Ocak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepki göstererek, "Hangi fikri savunursak savunalım, ne düşünürsek düşünelim, darbenin 7'den 70'e herkese zararının dokunacağını artık herkes biliyor." dedi.

Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk şoku atlattıktan sonra tüylerinin diken diken olduğunu belirterek, "Benimle birlikte izleyen arkadaşlarımdan ağlayanlar oldu. Başka bir yerde, gösterideydim. İçinde Kemalistlerin, sosyalistlerin falan olduğu çok karışık bir gruptaydım. Yanımdakiler ve ben dahil herkesin, ne olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun tek bir fikri vardı, o da darbe karşıtlığı." ifadelerini kullandı.

Darbelerin bugün yeri olmadığına vurgu yapan Ocak, şunları kaydetti:

"Hangi fikri savunursak savunalım, ne düşünürsek düşünelim, darbenin 7'den 70'e herkese zararının dokunacağını artık herkes biliyor. Bu yüzden de Türk halkının tepkisi bu şekilde büyük oldu. Aslında bu kenetlenme sürpriz değildi. Bunu anlayamayanlar, görememiş olanlar, bu darbeyi yapmaya çalışanlardı. Neyse ki bu kara bela kısa sürede atlatıldı. Biz de yaşamlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz."

Ocak, darbe gerçekleşmiş olsaydı her görüş ve her kesimden insanın kötü koşullar altında, demokrasiden uzak, özgürlükten yoksun bir şekilde hayata devam edeceğini vurgulayarak, "Kendi meslek hayatım boyunca kesinlikle böyle bir şey olacağına inanmıyordum. Darbelerin her zaman tarihte bir bedeli olmuştur, bu darbe girişimi sırasında bizim de ödediğimiz bedel, 200'ün üzerinde can kaybı ve binlerce yaralı olmuştur." dedi.

Haksal: "Türkiye tehlikeli olabilecek büyük bir darbeyi ucuz atlattı"

Yedi İklim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal da Türkiye'nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, "Cumhuriyet tarihinde olabilecek en korkunç ve en tehlikeli darbe girişimidir. Eğer gerçekleşmiş olsaydı Mısır'daki Sisi darbesinden daha tehlikeli boyutlara ulaşılacaktı." diye konuştu.

Olayların arka planında birçok merkezi üssün olduğunu aktaran Haksal, şöyle devam etti:

"Bu olayların arkasında siyonizm hareketi ile Amerika var. Darbenin ilk saatlerinde bunların vermiş olduğu tepki bilinçli karşılanıyordu ama ilerleyen zamanda halkın iradesiyle, Türkiye'yi yönetenlerin sağlam duruşuyla darbe ters dönünce tutumlarını değiştirmeye başladılar. Türkiye tehlikeli olabilecek büyük bir darbeyi ucuz atlattı."

Haksal, ilk defa darbe karşısında toplumun her kesiminin bir bütünlük içinde olduğunu kaydederek, milletin böyle bir şeye bir daha fırsat vermeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Haydar Haksal Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title