Haberler

Marmaris'e Yolcu Gemileri 3 Bin Turist Getirdi

Aynı gün içinde limana demir atan kruvaziyerler "Zenith" ve "Prinsendam"dan inen turistler, turizm sezonun son günlerini yaşayan ilçeye canlılık kazandırdı

Marmaris'i aynı gün içinde ziyaret eden iki kruvaziyer, ilçeye yaklaşık 3 bin turist getirdi.

Yunanistan'ın Santorini Adası'ndan gelen Malta bayraklı yolcu gemisi "Zenith", Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına, Kuşadası'ndan gelen Hollanda bayraklı "Prinsendam" isimli kruvaziyer ise küçük rıhtıma yanaştırıldı.

Gemilerde mürettebatlarıyla yaklaşık 3 bin kişi bulunduğu belirtildi. Yolcuların çoğunluğunu İspanyol, Güney ve Kuzey Amerikalıların oluşturduğu öğrenildi.

Gemiden inen yolcuların bazıları günlük turlara katılarak çevredeki doğal güzelliklere ve tarihi özelliklere sahip yerleri ziyaret etti. İlçe merkezinde kalmayı tercih edenler ise sıcak havanın tadını çıkardı.

Deniz kenarındaki kafeterya ve restoranlarda oturarak güneşlenen turistler, Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı. Kruvaziyerler, ekim ayının son günleri olduğu için turist sayısı azalan ilçeye canlılık kazandırdı. Sezon bittiği için kapalı olan bazı iş yerleri, gemi yolcuları nedeniyle yeniden kepenk açtı.

Kruvaziyerlerden  "Zenith"in İzmir'e, "Prinsendam"ın ise İsrail'in Ashdod kentine gitmek üzere akşam saatlerinde limandan demir alacağı bildirildi. - Muğla

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yunanistan Marmaris Zenith Malta Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title