Haberler

Piyanist Eleni Karaindrou, Eskişehir'de Söyleşi Düzenledi

Güncelleme:

Dünyaca ünlü Theodoros Angelopoulos'un yönettiği filmlerin müzikleriyle tanınan Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou, Eskişehir'de söyleşi düzenledi.

"Kültürlerarası Diyalog Görüntü'nün Şiiri" söyleşisi- Yunan besteci ve piyanist Karaindrou, Eskişehir'de söyleşiye katıldıESKİŞEHİR (AA) - Dünyaca ünlü Theodoros Angelopoulos'un yönettiği filmlerin müzikleriyle tanınan Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou, Eskişehir'de söyleşi düzenledi. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bünyesindeki AB Bilgi Merkezi, AB Delegasyonu iş birliğiyle kente gelen Karaindrou, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu Salonu'ndaki "Kültürlerarası Diyalog Görüntü'nün Şiiri" konulu bir söyleşide, kendisini Eskişehir'e davet ettiği için ETO Başkanı Metin Güler'e teşekkür etti.Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaindrou, "Türkiye'yi çok seviyorum. Türk sinemasının çok kaliteli yönetmenleri var. Eserlerimi ortaya çıkartırken, şiirden ilham alıyorum. Filmlerine müzik yaptığım yönetmen Theo Angelopoulos da aynı zamanda bir şair" dedi.Karaindrou, söyleşiye katılanlara hitaben bir işi başarmak için tutkuyla çalışmak gerektiği söyledi.Söyleşide yer alan şair ve çevirmen Prof. Dr. Cevat Çapan ise birçok Yunan şairin şiirini Türkçe'ye çevirdiğini belirterek, farklı dilleri konuşan Türkiye ve Yunanistan'ın ortak dilini sinema ve müzikle keşfettiğini bildirdi.Öte yandan Karaindrou, yarın saat 20.00'de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Türk Yunan Senfoni Yolculuğu" adlı konser verecek. -"Kültürlerarası Diyalog Görüntü'nün Şiiri" söyleşisi-Yunan besteci ve piyanist Karaindrou

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Theodoros Angelopoulos Eleni Karaindrou Eskişehir Piyanist Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title