Haberler

Koyunların Başında 24 Saat Doğum Nöbeti

Güncelleme:

Iğdır'da çiftçiler, koyunların doğum döneminin başlamasıyla ahırlarında 24 saat nöbet tutup, veteriner hekimlik görevini yapıyor.

Iğdır'da hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçiler, koyunların doğum döneminin başlamasıyla ahırlarında 24 saat nöbet tutup, veteriner hekimlik görevini yapıyor.

Merkeze bağlı Halfeli beldesinde hayvancılık yapan Adem Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürünün doğum yapma döneminin başladığını, bundan dolayı sürekli olarak koyunların içerisinde olmaları gerektiğini söyledi.

Koyunların doğum yapma döneminin sıkıntılı geçtiğini 24 saat boyunca koyunların başında beklediklerini anlatan Sarı, "Bu dönem bizim için çok önemli herhangi bir sıkıntı olmasın diye hayvanlarımızın başında beklemek zorundayız. Bazı koyunlar ikiz ya da üçüz doğuruyor. Doğum uzun sürünce kuzu telef oluyor. Bizde bu sorunlarla karşılaşmamak için beklemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Yaklaşık 200 koyunun olduğunu ve günde ortalama 5-6 koyunun doğum yaptığını belirten Sarı, şunları kaydetti:

"Biz geçimimizi bu şekilde sağlamaya çalışıyoruz. Bu dönem dikkat etmemiz lazım ki koyundan kuzu alabilelim. Bazı koyunlar sorunsuz doğum yapabiliyor ancak bazılarının doğumu çok zor oluyor. Biz yeri geldiğinde veteriner hekimlerin görevini yapıyoruz. Bu süreçte emek vermemiz lazım yoksa verim alamayız. Zaman zaman yemek yeme fırsatımız bile olmuyor. 200 koyunum var ama biz 5 kişi ancak bakabiliyoruz. Bütün koyunlarla tek tek ilgileniyoruz. Aç kalan kuzuları doyurmaya çalışıyoruz. Bu şekilde 2 ay boyunca koyunların başında bekliyoruz."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Adem Sarı Halfeli Iğdır Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title