Haberler

İstiklal Caddesi'nde "Balmumu" Pala Şair Sergisi

Halil Altındere, "Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim" Adlı İlk Kişisel Sergisinde, "Pala Şair" Olarak Bilinen Mustafa Yağcı'nın Balmumu Heykelini Sergiliyor.

Halil Altındere, "Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim" adlı ilk kişisel sergisinde, "Pala Şair" olarak bilinen Mustafa Yağcı'nın balmumu heykelini sergiliyor. Rene Block editörlüğü ve Melih Fereli danışmalığında hazırlanan "İstiklal Serüveni" başlıklı "Güncel Sanat Sergi" dizisi dahilinde gerçekleştirilen, "Bunun Bir Sergi Olduğundan Emin Değilim", İstiklal Caddesi'nde, 18 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında, Yapı Kredi Kültür Merkezi Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

İlk kez balmumu ile çalışan Halil Altındere, bu malzemeyi "Pala Şair" olarak bilinen Mustafa Yağcı için kullandı. "Pala Şair"'in ölümünden bir yıl önce başlanan heykel çalışması, İstiklal Caddesi'nde sergileniyor.

Altındere açıklamasında, İstiklal Caddesi'nin sembolü olan, ancak hiçbir zaman ünlü büyükleri sergileyen müzelerde yeri olmayacak birini, Pala Şair'i balmumundan üretmenin, Pala'ya hak ettiği değeri teslim etmek gibi olduğunu ifade etti.

"İstiklal Serüveni" sergiler dizisine, Pala Şair'i yeniden üreterek katılan Altındere, caddenin serüveninde Pala'ya da yer açılmasının gerekliliğine işaret etti.

-"SERGİ, İSTİKLAL CADDESİ'NDEN YOLU GEÇENLERİ BEKLİYOR"-

Halil Altındere sergisi hakkında yaptığı açıklamada, "Uzunca bir zamandır İstanbul'un bu en kaotik caddesi ve çevresi ile ilgili fotoğraf ve video işleri üreten biri olarak, bu mekanda yapacağım sergide iki şeye işaret etmeye çalıştım. Birincisi, günde yaklaşık 1 milyon kişinin geçtiği, galerinin de üzerinde bulunduğu caddenin enerjisini sergiye taşımak, ikincisi de bu durumu galeriye girmeden ve bu girmeme halinin kendisini de sergiye dönüştürerek yapmaktı. "Bunun bir sergi olduğundan emin değilim" espirisi, bu iki birbirine bağlı, ama bağımsız durumu, birini diğerine dönüştürmeden sunmanın bir yolu olarak ortaya çıktı" dedi.

Süreyya Evren tarafından hazırlanan ve "Türkiye'de Güncel Sanat" başlıklı dizinin altıncı kitabı olan "Kayıplar Ülkesiyle Dans" da sergiyle eş zamanlı olarak Yapı Kredi Yayımları tarafından yayımlandı. (ANKA)

(PER/ZG)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 15-16 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Yağdan kilo vermek için ne yapmak gerekir? Yağdan kilo vermenin püf noktaları İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 15-16 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title