Haberler

İşçi Emeklisinin Saat Merakı

Bayburt'ta yaşayan 78 yaşındaki işçi emeklisi Hasan Atmaca, yurt dışında pazarlardan satın aldığı eski cep saatlerini köyünde sergiliyor.

Bayburt'ta yaşayan 78 yaşındaki işçi emeklisi Hasan Atmaca, yurt dışında pazarlardan satın aldığı eski cep saatlerini köyünde sergiliyor.

Aydıntepe ilçesine bağlı Şalcılar köyünde doğup büyüyen ve 1967'de işçi olarak gittiği Almanya'da 2004 yılında emekli olan Hasan Atmaca, çocukluk yıllarından bu yana süren saatlere olan ilgisini hobiye dönüştürdü.

Atmaca, emekli olduktan sonra Almanya'nın çeşitli şehirlerinde kurulan pazarları gezerek aldığı saatleri köyüne getirerek sergilemeye başladı.

Hasan Atmaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saatlere merakının eskiden beri olduğunu ancak 2004 yılından itibaren de koleksiyon yapmaya başladığını söyledi.

İlk saatini Eskişehir'de inşaat işçisi olarak çalıştığı 1957 yılında aldığını anlatan Atmaca, "O zaman ilk kol saatimi aldım ve 1957 yılından beridir de duruyor. O saate bir maaşımı vererek aldım ve bir sonraki aya hiç param kalmadı. O saatle birlikte saate olan merakım başladı." dedi.

Atmaca, eski saatleri alabilmek için Almanya'daki bütün pazarlara gittiğini aktararak, "Şu an 34 saatim burada, 27 tane de Bursa'daki evimde var. Bundan sonra da eski saatleri toplamaya devam edeceğim." diye konuştu.

Çocuklarının da kendisine yardımcı olduğunu kaydeden Atmaca, "İki oğlum var. Bu saatleri toplayabilmek için gezerken çok masraf ettiğimi biliyorlar. Onun için de 'Sen gezme, biz bulunca alalım' diyorlar ama ben yine de gezip arıyorum." ifadesini kullandı.

Koleksiyonundaki saatlerin yalnızca mekanik aksamlı saatlerden oluştuğunu belirten Atmaca, en eskisinin 1768'de üretilen bir saat, en yeni tarihli sayılabilecek saatin ise 30 yıllık olduğunu söyledi.

Atmaca, kendi köyünün yanı sıra çevre köylerden de meraklılarının gelip koleksiyonunu incelediğini, saatlere duyulan bu ilginin kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Atmaca Almanya Bayburt Kültür Sanat Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title