Haberler

İbrahim Erkal Vefatının Birinci Yılında Şarkılarıyla Anıldı

Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal, Narman Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, vefatının birinci yılında şarkılarıyla anıldı.

Şarkıcı, söz yazarı, besteci ve oyuncu İbrahim Erkal, Narman Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, vefatının birinci yılında şarkılarıyla anıldı.

İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen anma etkinliğine Erkal'ın annesi Hatice ve kardeşleri Erdal, Hatice, Hülya, Meryem ve Abdullah Erkal'ın yanı sıra, AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ile sanatçı dostları ve çok sayıda seveni katıldı.

Etkinlikte konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, İbrahim Erkal gibi sanatçılara ihtiyaç olduğunu belirterek, "Türküleriyle, deyişleriyle, besteleriyle günümüzde kalabilen sanatçılara ihtiyacımız var. Başka milletlerin adetlerini, gelenekleri bize sevdiren değil, kendi kıymetlerini, değerlerimizi bize ifade eden, gelecek nesillere aktaran sanatçılara ihtiyacımız var. Erkal da kendi değerlerimizi ortaya çıkartan, değerlerimizle iftihar eden bir sanatçıydı. Allah rahmet etsin." diye konuştu.

Narman Belediye Başkanı İşleyen de İbrahim Erkal'ın gönüllerde yaşayacağını dile getirerek, Erkal'ı birinci yılında olduğu gibi bundan sonrada her yıl minnetle anacaklarını söyledi.

İbrahim Erkal'ın Erzurum'un tanıtımına büyük katkısı olduğunu İfade eden İşleyen, şunları kaydetti:

"İbrahim Erkal'ı tanımak için 'Birlik' türküsünün sadece sözlerini okumak yeterlidir. Onun felsefesini, tasavvuf ehli bir insan olduğunu anlayacaksınız. İbrahim Erkal Erzurum sesi. İbrahim'siz Erzurum, adına türkü yakılmamış yare benzer, İbrahim'siz Erzurum davulsuz, zurnasız bara benzer, İbrahim'siz Erzurum ağustosta yağan kara benzer."

"Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır"

Abdullah Erkal ise ağabeyinin Hakk'a aşık bir ozan olduğunu söyleyerek, "O kendini eserleriyle anlattı zaten. Önemli olan hoş bir seda bırakmaktır dünyada." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İbrahim Erkal belgeseli izlendi. Belgeseli izleyen anne Hatice Erkal ve sanatçının sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

Etkinlikte Abdullah Erkal ve şarkıcılar, sanatçının "Canısı", "Sevme", "Bir Sana Yandım Ben", "Çare Gelmez" ve "Vefasızlar" başta olmak üzere sevilen eserlerini seyirciyle seslendirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yücel Ahmet İşleyen İbrahim Erkal Erzurum Narman Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title