Haberler

"Hep Beraber Sanat" Sergisine Kadınsal Bakış

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi tarafından organize edilen "Hep Beraber Sanat" adlı serginin ikinci gününde sergi, protokol eşleri tarafından ziyaret edildi.

Dicle Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığının organize ettiği "Hep Beraber Sanat" adlı serginin ikinci gününde sergi, protokol eşleri tarafından ziyaret edildi.


Dicle Üniversitesi kongre merkezinde sergilenen eserleri gezen Vali Mustafa Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın eşi Şule Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün eşi Hacer Böğürcü ve Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, eser sahiplerinden eserleri hakkında bilgi aldılar.

Sergiyi oldukça beğenen ve emeği geçenleri tek tek tebrik eden Aksoy, Solmaz, Böğürcü ve Saraç, el emeği göz nuru olan yöresel ve motif desenli tüm ürünleri inceleyerek, fikir alış-verişinde bulundular.

Sanat için vazgeçilmez olan çiniler, kumaş boyama, lale motifleri, keçe çalışmaları, tel kırma, ebru, vitray çalışmalarını büyük bir merakla inceleyen protokol eşleri, dün keşfedilmemiş yeteneklerin bugün gün yüzüne çıkmasının sevindirici olduğunu söylediler.

Stantları gezen eşler, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Dicle Üniversitesi Ramazan Solmaz Halis Böğürcü Hülya Aksoy Yerel Kültür Sanat Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title