Haberler

Fatih Belediyesi 'Yerel Yönetimler ve Kültür Sanat Çalıştayı' düzenliyor

Güncelleme:

Fatih Belediyesi, yerel yönetimlerdeki kültür politikalarında yaşanan sorunları ortaya koyarak çözüm önerileri sunmayı amaçlayan bir çalıştay düzenleyecek. Çalıştayda konuşmacı olarak Prof. Dr. Coşkun Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Balcı, Prof. Dr. Aynur Atmaca Can, Prof. Dr. Marcus Graf ve Mehmet Lutfi Şen gibi isimler yer alacak.

Fatih Belediyesi, 25 Kasım'da Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde "Yerel Yönetimler ve Kültür Sanat Çalıştayı" düzenleyecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre çalıştay, yerel yönetimlerde yaşanan sorunları ortaya koyarak kültür politikalarında karar verme ve yerel yönetimlerin kültür stratejisi oluşturabilmesi için uygulanabilir çözüm önerileri içeren yol haritası sunmayı amaçlıyor.

Kültür politikalarında yerel yönetimlerin konumunu ve önemini vurgulamayı, yerel yönetimlerdeki kültür politikalarında yaşanan sorunları ortaya koyarak çözüm üretmeyi hedefleyen çalıştayda Prof. Dr. Coşkun Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Emin Balcı, Prof. Dr. Aynur Atmaca Can, Prof. Dr. Marcus Graf ve Mehmet Lutfi Şen konuşmacı olacak.

Fatih, Beykoz, Eyüpsultan, Beyoğlu ve Üsküdar belediyelerinin kültür müdürleri de çalıştayda yer alacak.

Açılış konuşmalarını Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ile İLKE Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfi Sunar'ın yapacağı çalıştayın ana konuşmasını, eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı gerçekleştirilecek.

Çalıştay kapsamında, kültür stratejisi belirlemek neden önemli, popüler kültürün kültür politikalarına etkileri, yerel yönetimlerde kültürel planlama, kültürel planlama süreçlerinde kültürel örnekler, yerel yönetimlerde sanat organizasyonları gibi konular, alanında uzman isimler tarafından değerlendirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fatih Belediyesi Coşkun Yılmaz Mehmet Yalçın Emin Balcı Fatih Balcı Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title