Haberler

Contemporary İstanbul Fuarını su bastı, sanat eserleri zarar gördü

Güncelleme:

Tersane İstanbul'da düzenlenen, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların eserlerini ağırlayan Contemporary İstanbul Fuarı'nı su bastı. Çatıdan akan sular nedeniyle bazı sanat eserlerinde hasar meydana geldi. Contemporary İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Hava koşulları nedeniyle tamamen kontrolümüz dışında gerçekleşen bu durumdan dolayı bizler de son derece üzgünüz." ifadelerine yer verildi.

Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluşan Contemporary İstanbul'un fuar alanında su baskını yaşandı. Çatıdan akan sular nedeniyle bazı sanat eserlerinde hasar meydana geldi. Sanatseverler o anları cep telefonlarıyla saniye saniye kaydetti.

SU BASKININDA ESERLER ZARAR GÖRDÜ

Dünyanın dört bir yanından galeri, sanatçı ve sanatseverleri bir araya getiren Contemporary İstanbul'un 18. edisyonu, Tersane İstanbul'da sanatseverlerle buluştu. 69 sanat galerisinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar alanında dün su baskını yaşandı. Çatıdan akan sular nedeniyle bazı sanat eserlerinde hasar oluştu.

YETKİLİLER MÜDAHALE ETTİ

Yetkililerin hemen müdahalesi ile eserler su akan alandan kaldırıldı. Tabandaki su da çekildi. O anlara ait görüntüler sanatseverler tarafından sosyal medyaya paylaşıldı. Contemporary İstanbul yetkilileri İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle çatıdan su aktığını ve bazı eserlere su geldiğini belirtti.

Contemporary İstanbul fuarını su bastı: Sanat eserlerinde hasar oluştu

"ESERLER DEPOLARA TAŞINDI"

Contemporary İstanbul ise konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dün saat 14.00 itibarıyla başlayan yağış nedeniyle iki farklı noktadan kaynaklanan su akıntısı sorunu yaşandı. Bu durum 4 inisiyatif, 1 sanat kurumu ve 2 galerinin bulunduğu 200 m2 alanda su birikmesine yol açtı. Operasyon ekibimiz, ağırlıklı fotoğraflardan oluşan eserlerin zarar görmemesi için hızla harekete geçti ve eserleri depolara galeri ve inisiyatif kurucuları ile taşıdı. Akabinde galeri sahipleri ve inisiyatif kurucuları ile alanı hukukçularla gezerek alan fotoğraflandı. Aynı zamanda Tersane Istanbul inşaat ekibi, çatıdaki drenaj sistemini kontrol edip gerekli kontrol ve tamiratları gerçekleştirdi. Su tahliyesi yapılarak alan temizliği yarım saat içinde tamamlandı. Çatı izolasyon kontrolü akabinde gerçekleştirildi.

"ÜZGÜNÜZ"

Contemporary Istanbul, 18 yıldır birçok uluslararası galeriye, sanatçıya ve inisiyatife kapılarını açmış bir organizasyondur. Galerilerimizin, inisiyatiflerimizin ve sanatçılarımızın her zaman yanındayız. Hava koşulları nedeniyle tamamen kontrolümüz dışında gerçekleşen bu durumdan dolayı bizler de son derece üzgünüz. İnisiyatif ve galeri sahiplerinin duygularını ve heyecanlarını iyi anlıyoruz ve aynı hisleri paylaşıyoruz. Tüm ekip olarak katılımcılarımızın yanındayız ve burada herhangi bir mağduriyet olması söz konusu değildir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title