Haberler

Bisiklet Tutkunları, Tuncel Kurtiz Anısına Pedal Çevirdi

Burhaniye ilçesinden yola çıkan 25 bisikletli, Kurtiz'in kabrini ziyaret etti.

Burhaniye Bisiklet Grubunun (BURBİS) 25 üyesi, geçen yıl vefat eden sanatçı Tuncel Kurtiz anısına bisiklet turu yaparak onun mezarına çiçek bırakıp dua etti.

Burhaniye ilçe merkezinde başlayan tura katılan bisikletliler, yaklaşık 25 kilometrelik yolu iki saatte katederek Edremit ilçesine bağlı Zeytinli, Akçay ve Güre beldelerini geçip Kurtiz'in kabrinin bulunduğu Kazdağları eteklerindeki Çamlıbel köyüne ulaştı. Kurtiz'in kabri başında dua eden grup, buraya çiçek bıraktı.

BURBİS Başkanı Metin Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grubu iki ay önce kurduklarını söyledi.

Doğa gezisi etkinlikleri düzenlemeye karar verdiklerini dile getiren Yörük, şunları kaydetti:

"İlk gezimizde tüm arkadaşlarımızla sinema sanatçımız rahmetli Tuncel Kurtiz'in kabrini ziyarete geldik. Hava da şansımıza çok güzel oldu ve zorlanmadan buraya gelerek ona bir Fatiha okuyup dua ettik. Tuncel Kurtiz, gönlümüzde, aklımızda kaldı. Bu nedenle ilk etkinliğimizi onun mezarına gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda etkinliklerimize devam edeceğiz."

Grubun en küçük üyesi Alper Sarı (12) ise etkinliğe katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "İyi ki geldik buraya. Çok güzel bir tur oldu. Yaşım küçük olduğu için biraz zorlandım ama mutluyum" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tuncel Kurtiz Burhaniye Zeytinli Edremit Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title