Haberler

Bir Şair Bir Romancı Kitabı

Bir Şair Bir Romancı Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Bir Şair Bir Romancı Kitabı kitabının kısa özeti.

Reşat Nuri Güntekin'in, döneminin yazarları için bir yakınması vardır: "Biz, birbirimizi okumuyoruz" der.Okuma kültürünün yeterince yerleşmediği bir toplumumuz var. Hele ki geçmişte kaldığını sandığımız yazarlar neredeyse unutulacak. Elif Naci'nin, Ahmet Haşim şiirleriyle ilgili düşüncesine katılıyoruz."Onun şiirindeki ağdalı dilinden bu günkü nesil ne anlar?" diyor. Doğru fakat biraz zahmet, biraz sözlük karıştırmak, 'okur olmanın' bir parçası değil midir? Devam ediyor Elif Naci:"Sıkı bir defne ormanın ortasında bırakılan bal dolu fağfur kavanoz gibi mana; şiirin yaprakları arasında gizli ama 'her göze görünmez' der Haşim. Hakikaten 'bu kavanozu' göremeyenler, zaten şiirden bir şey anlamazlar. Bu sihirli baldan tatmayanlar için; yalnız Haşim'in şiirleri değil, bütün sanat eserleri de dilsizdir."(Giriş'ten)

Yazar: Nazan Güntürkün

Yayınevi: İleri Kitabevi

ISBN: 9786054631292

Boyut: 14.0x22.0

Sayfa Sayısı: 176

Basım Yılı: Nisan 2013

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Reşat Nuri Güntekin Ahmet Haşim Elif Naci Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title