Haberler

Beethoven Festivali 20–21 Aralık'ta Haliç Kongre Merkezi'nde

Güncelleme:

Borusan Kültür Sanat Vakfı, iki yılda bir düzenlenen BİFO & Fazıl Say Festivali ile dönüşümlü gerçekleştirilecek yeni bir tematik etkinlik dizisi başlatıyor.

Haliç Kongre Merkezi'nde Beethoven Zamanı

Borusan Kültür Sanat Vakfı, iki yılda bir düzenlenen BİFO & Fazıl Say Festivali ile dönüşümlü gerçekleştirilecek yeni bir tematik etkinlik dizisi başlatıyor. 20-21 Aralık tarihlerinde iki gösterimi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğin bu yılki teması Beethoven olacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) İstanbullu müzikseverlere yeni projeler ve sürprizler sunmaya devam ediyor. 2010 yılında başlayan ve iki yılda bir gerçekleştirilen BİFO & Fazıl Say Festivali ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek yeni bir tematik etkinlik dizisi sanatseverlerle buluşacak. Besteciler, yorumcular, klasik müzik tarihinin içinden seçilmiş temalar ve farklı performans türlerinin kurgulanacağı festival, bu yıl klasik müziğin en büyük bestecilerinden biri olarak kabul edilen Ludwig Van Beethoven'a adandı. BİFO'nun ilk sezonunda seslendirdiği Beethoven'ın ; orkestranın 15. yılında konuğu olması ayrı bir anlam da taşıyor. Tümüyle Beethoven yapıtlarına adanan Zeynep Tanbay'ın son projesi "Symbiosis" 20–21 Aralık tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

20 Aralık Cuma akşamı Haliç Kongre Merkezi Sadabad Oditoryumu'nda düzenlenecek etkinlikte, Zeynep Tanbay'ın Beethoven'ın Yaylı Çalgılar Dörtlüleri üzerine koreografisini yaptığı son yapıtı "Symbiosis"in dünya prömiyeri gerçekleşecek. Zeynep Tanbay Dans Projesi'nin sahneleyeceği ve müziklerini Borusan Quartet'in canlı olarak seslendireceği "Symbiosis", 21 Aralık Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi Sadabad Oditoryumu'nda ikinci bir performans da sergileyecek.

20 Aralık 2013 Cuma • Haliç Kongre Merkezi, Sadabad Oditoryumu • 20.00
21 Aralık 2013 Cumartesi • Haliç Kongre Merkezi, Sadabad Oditoryumu • 15.30
Zeynep Tanbay Dans Projesi
"Symbiosis"
Borusan Quartet

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Ludwig Van Beethoven Haliç Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title