Haberler

Ayvalık Adliyesi'nin karşısındaki parka Sabih Kanadoğlu'nun adı verildi

Güncelleme:

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun adı Ayvalık Adliyesi'nin karşısındaki parka verildi. Törene Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Kanadoğlu Ailesi ve vatandaşlar katıldı. Kanadoğlu'nun laiklik ilkesini ödünsüz savunması ve verdiği mücadele herkes tarafından takdir ediliyor.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun adı Ayvalık Adliyesi'nin karşısındaki parka verildi. Düzenlenen törene, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, Kanadoğlu Ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Mesut Ergin, şubat ayında hayatını kaybeden Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Anayasa'nın laiklik ilkesini ödünsüz savunmasıyla ve verdiği mücadele ile herkes tarafından tanındığını söyledi.

Başkan Ergin, "Kanadoğlu, anayasa ve parlamento işleyişiyle ilgili çok önemli argümanları ortaya koyan bir hukukçu idi. Kanadoğlu bu nedenle 2007 yılında ülke gündeminde çok derin iz bıraktı. Sabih Kanadoğlu, laiklik ilkesini ödünsüz savundu. Atatürk ilke ve devrimlerinin bugün de gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yol göstericisi olduğunu her konuşmasında üzerine basa basa söyledi. Laiklik ilkesinin tehlikenin ötesinde tehdit altında olduğunu her fırsatta vurguladı. Bu parkta adı sonsuza kadar yaşayacak, huzur içinde uyusun" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Sabih Kanadoğlu Mesut Ergin Yargıtay Hukuk Toplum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title