Haberler

Ataşehir'de Anlamlı Sergi

Güncelleme:

"Bizi Rahat Bırakın!" isimli sergisi Ataşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ataşehir'de sergileniyor.

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun, Irak Savaşı ve sonrasında patlayan bombaların yaraladığı Iraklıların portreleri ve hikayelerinden oluşan "Bizi Rahat Bırakın!" isimli sergisi Ataşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ataşehir'de sergileniyor.

Niko Guido'nun, Ürdün'ün başkenti Amman'da bir hastanede çektiği, Irak Savaşı ve sonrasında, patlayan bombalardan yaralanıp plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş 24 Iraklının portrelerinden oluşan sergisi Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu'nda 31 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Irak Savaşı'nın 10. yılında, "Bana olan oldu, bari çocuklarım savaş görmesin" çağrısını dile getiren bu sergi, dünyada aynı zaman diliminde birçok farklı noktada açılan en büyük fotoğraf sergisi olma özelliğini de taşıyor. Türkiye'de 22 farklı ilde ve İngiltere, Hindistan, İsveç ile KKTC'de, toplam 31 mekanla birlikte Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonu'nda açılan sergi "Savaşa Hayır-Barışa Evet" çağrısını içeriyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları ve ünlü fotoğraf sanatçısı Nico Guido'nun ev sahipliğini yaptığı serginin açılışına; Ataşehirli ve İstanbullu sanatseverlerle birlikte, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP'li Milletvekilleri Celal Dinçer ve Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

Fotoğraf sergisine ev sahipliği yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, savaşın acı yüzünün yıllar geçse de silinmesinin çok zor olduğunu bu sergide bir kez daha yakından gördüklerini belirterek, "Tüm halkların barış içinde yaşadığı bir dünya hepimizin hayali. Atılan o bombalar, yıllarca etkisini özellikle çocukların üzerinde gösteriyor. Biz de sanatçı Guido ile birlikte bir kez daha 'Savaşa hayır barışa evet' diyoruz" diye konuştu. Başkan Battal İlgezdi, "Ataşehir Belediyesi olarak bu sergiye ev sahipliği yaparken, insanlık dünyasına barış diliyorum. Barışın egemen olacağı bir coğrafyada, bir dünyada yaşamak özleminde olan herkesi bu sergiye davet ediyorum" dedi.

Fotoğraf sanatçısı Nico Guido da Amman'a son gidişinden oldukça etkilendiğini belirterek, " Yüzünde otuzun üzerinde ameliyat olmuş bir Iraklı, 'Sizin medeniyetinizi, paranızı, modern yaşantınızı istemiyoruz. Sadece bizi yalnız bırakın!' diyordu. Bu Iraklının isyanı sergiye adını verdi. 3 bin kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarının 10. yıldönümünden tüm dünya haberdar iken, milyonun üzerinde insanın öldüğü, yaralandığı, acı çektiği Irak Savaşı'nı herkes unuttu. Bu sergiyi insanlara göstermek istediğimizde engellemelerle karşılaştık. Bu esnada Ataşehir Belediyesi bize destek verdi. Ataşehir Belediyesi'nin destekleriyle bu sergi, Amman, Paris ve New York'ta da sergilenecek. Bu sergide savaşın, halklar üzerinde nasıl korkunç izler bıraktığını anlattık" dedi. Nico Guido konuşmasının sonunda barışın egemen olduğu bir dünya dileğinde bulundu. Konuşmalar sonrası Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından Fotoğraf Sanatçısı Nico Guido'ya teşekkür plaketi ve çiçek sunuldu.

Ayrıca sergi konsepti uyarınca, fotoğrafı çekilen her Iraklının 5 dakikalık ses kaydının da alındığı serginin ses kayıtlarını, Iraklı savaş karşıtı tiyatro sanatçıları seslendirdi. Bu kayıtlarda, yaralı sivil Iraklılar kendilerini tanıtıp, bombadan önce nasıl bir hayatları olduğunu ve bomba sonrası hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor.

Sergilenen her fotoğrafın altında bir kulaklığın yer aldığı sergide, sanatseverler Iraklıların sözlerine tercüman olan sanatçıların sesi aracılığıyla fotoğraftaki kişinin hislerini paylaşıyor.

Sergi İçin Adres: Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu -Küçükbakkalköy Mahallesi, Novada Ataşehir AVM. Kat:3- Ataşehir)

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Battal İlgezdi Ataşehir Amman Irak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title