Haberler

Arnavutluk'ta "İki Toplumun Aydını: Şemseddin Sami" Sempozyumu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Sempozyumun yapıldığı binadan görüntü Sempozyumdan görüntüler Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın konuşması Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün açıklamaları Arnavutluk'ta "İki Toplumun Aydını: Şemseddin Sami" sempozyumu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "İki Toplumun Aydını: Şemseddin Sami" konulu iki günlük uluslararası sempozyum başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Sempozyumun yapıldığı binadan görüntü

Sempozyumdan görüntüler

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar'ın konuşması

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün açıklamaları Arnavutluk'ta "İki Toplumun Aydını: Şemseddin Sami" sempozyumu

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, "İki Toplumun Aydını: Şemseddin Sami" konulu iki günlük uluslararası sempozyum başladı.

Trakya Üniversitesi, Tiran Üniversitesi, Tiran Yunus Emre Enstitüsü ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Arnavutluk Ulusal Müzesi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Tiran Üniversitesi Tarih ve Filoloji Fakültesi Dekanı Valentina Duka, akademisyenler ve diğer konuklar katıldı.

Büyükelçi Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, iki ülke toplumuna paha biçilmez katkıları bulunan Şemseddin Sami hakkında sempozyum düzenleyenlere teşekkür ederek, "2012 yılının şubat ayında da Ankara'da Sami Frasheri Kültür Merkezi açıldı. Bu, bir kez daha bu şahsiyetin paha biçilmez değerini gösteriyor." dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de Trakya Üniversitesinin Türkiye'de Balkan Araştırma Enstitüsüne sahip ve Arnavutça eğitimi veren tek üniversite olduğunu ifade etti.

Şemseddin Sami'nin, Frasheri köyünde dünyaya geldiğini, eğitimini Yanya'da aldığını, Prizren'de siyasi mücadele verdiğini ve ilk Türkçe sözlüğünü İstanbul'da yazdığını anımsatan Yörük, üniversite olarak aydınlarla ilgili çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sempozyum yarın sona erecek.

Şemseddin Sami

Şemseddin Sami (Sami Frasheri), 1 Haziran 1850'de Arnavutluk'un Ergiri şehrine bağlı Frasheri (Fraşır) köyünde dünyaya geldi.

Arnavut asıllı Osmanlı yazarı Şemseddin Sami, ilk Türkçe roman Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat (1872), ilk Türkçe ansiklopedi Kamus-ül Alam (1889-1898) ve modern anlamdaki ilk geniş kapsamlı Türkçe sözlük olan Kamus-ı Türki'nin (1901) yazarı.

Şemseddin Sami aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübünün kurucularından Ali Sami Yen'in babası.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Şemseddin Sami Yener Yörük Arnavutluk Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title