Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi İç Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile ödül kazandı

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İç Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Uygulama Başarı Ödülü'nü aldı. Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkan belediye, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından, İç Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Uygulama Başarı Ödülüne layık görüldü.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Belediyenin İç Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesine Tarihi Kentler Birliği tarafından Uygulama Başarı Ödülü'ne layık görüldüğünü duyurdu.

Yavaş, paylaşımında, " Ankara'mızın tarihinin kalbi Ulus yeni ödüllere layık görülmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi ile Tarihi Kentler Birliğinin Koruma Büyük Ödülünü kazanan belediyemiz, bu sene de İç Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi ile Uygulama Başarı Ödülüne hak kazandı. Ankara'mızın tarihinin öne çıktığı ve bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmadığı projelere imza atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Hepimizi gururlandıran sonuç çıktı"

ABB'den yapılan yazılı açıklamada da Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş'in görüşlerine yer verildi.

Ankara Kalesinin başkentin önemli simgelerinden olduğunu, ABB'nin Kale ve Ulus Tarihi Kent Merkezi'ne ayrı önem verdiklerini vurgulayan Ödemiş, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Ankara Kalesi içerisinde 77'si tescilli 171'i tescilsiz olmak üzere 248 konutumuz var. Yaklaşık 200 binamızın bilimsel, korumanın evrensel ilkelerine uygun, hocalarımız nezaretinde restorasyon çalışmasını bitirdik. Bu projemizi ve uygulamalarımızı Tarihi Kentler Birliğinin yarışmasına sunmuştuk. Hepimizi gururlandıran bir sonuç çıktı."

Ödülün gerekçesinde "Ankara Büyükşehir Belediyesi. fiziki inşaatın yanı sıra burada uyguladığı yöntemle de özgün bir model ortaya koydu" ifadelerinin yer aldığını belirten Ödemiş, "Orada hangi evi koruyorsak elde edilecek değer o evin sahibine gidiyor. Uzlaşma ile yapıyoruz. Evlerin içinde yaşam devam ediyor. Hak sahibi yurttaşlarımızdan hiç para talep etmiyoruz." bilgisini de paylaştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title