Haberler

Altın Portakal'ı "Venüs" Kurtaracak

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyen Antalya Kültür Sanat Vakfı, 3 milyon liranın üzerindeki borcunu kapatmak için festivalin simgesi "Venüs" heykelciğinin üretimine başladı İlk etapta 100 bin adet üretilmesi planlanan 25 santimlik "Venüs" heykelciklerinin satışından elde edilecek gelir, "Türkiye'nin Oscar'ı" diye nitelendirilen Altın Portakal Film Festivali'nin de önünü açacak AKSAV Başkanı Dağıstanlı: "3 milyon liranın üzerinde borcumuz var. Venüs bizim kurtuluşumuz olacak"

GÜÇ GÖNEL - Antalya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin organizasyonunu yürüten Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV), 3 milyon liranın üzerindeki borcunu kapatabilmek için festivalin simgesi "Venüs" heykelciğinin satışına başladı.

AKSAV Başkanı Tufan Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıfta geçmişten bugüne kurumsal bir kimliğe ulaşılamadığını, kadroda da ihtisaslaşmanın yaşanamadığını söyledi. Arif Bulut'un istifasının ardından kısa süre önce göreve geldiğini hatırlatan Dağıstanlı, kurumun kendi ayakları üzerinde durması için bazı projeler geliştirdiklerini anlattı.

Bu projelerden ilkinin, Altın Portakal Film Festivali'nde ödül alan sanatçılara verilen "Venüs" heykelciğinin bir benzerini yapmak olduğunu belirten Dağıstanlı, "Sanatçılara dağıtılan ödül heykelciğini biraz küçülttük, hantallığını azalttık ama kişilerin elinde rahatlıkla taşıyabilmesi için de fazla küçültmedik. Yaklaşık 25 santimlik heykelcik, pirinç tozuyla polyester karışımı dayanıklı bir malzemeden üretildi. İlk etapta 100 bin adet yaptırmak istiyoruz. Üretim parti parti başladı" dedi.

30 kalemde üretim planlanıyor

Heykelciği yaklaşık 45 liradan satışa sunacaklarını kaydeden Dağıstanlı, üretimin sadece Venüs heykelciğiyle sınırlı kalmayacağının altını çizdi. Altın Portakal hediyeliklerini bir set haline getirmek istediklerine değinen Dağıstanlı, "Heykelciğin yanı sıra anahtarlıklar, magnetler, tişörtler, sanatçı imzalı broşların da içinde olduğu 25-30 kalemde üretim yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Dağıstanlı, kentteki bazı alışveriş merkezleri, Kum Heykel Festivali'nin yapıldığı bölge, Antalya Akvaryum gibi yoğun ziyaretçi bulunan yerlerde satış yapmayı istediklerini dile getirdi.

Vakfın belediyenin tahsis ettiği birkaç kira geliri haricinde gelirinin olmadığının altını çizen Dağıstanlı, "Para harcayan ama bir türlü para kazanamayan bir vakıfız. 3 milyon liranın üzerinde borcumuz var. Venüs bizim kurtuluşumuz olacak. Midyenin içinden çıkıp ekonomik katkı sağlayacak" diye konuştu.

Ödeneğe "evrak eksiği" iptali

Tufan Dağıstanlı, bu yıl 50'ncisi yapılacak Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için Kültür ve Turizm Bakanlığından gönderilecek 250 bin lira konusunda da sıkıntı yaşandığını bildirdi.

Ödeneğin son aşamada iptal edildiğini öne süren Dağıstanlı, şöyle konuştu:

"Görevli arkadaşımız şu anda Ankara'da, bunun peşinde. Bakanlık yetkilileriyle görüşmeye çalışıyor. Geçen sene gönderilen ödenek 500 bin liraydı, ondan önce daha fazlaydı. Her geçen sene gönderilen ödenek düşüyor. AKSAV'ın yönetimindeki değişim sürecinde oluştu olay. Bizim evrakımızın eksikliği bahane edilerek ödeneğin iptal edildiği duyumunu aldık. Evrak yeniden işleme girdi. Şu anda olumlu bir cevap almamakla olumsuz bir cevap da almadık. İşlemlerin sürdüğünü sanıyoruz. 50'nci yılını kutlayan bir festivalden 250 bin lirayı esirgeyeceklerini düşünmüyorum." - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Arif Bulut Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title