Haberler

"Adalet, Sizsiniz" Mudanya'da Sahneleniyor

Güncelleme:

"Adalet, Sizsiniz" oyunu, Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında 24 Ocak'ta Mudanyalı tiyatro severlerle buluşuyor.

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas'ın yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti'nin yaşamları üzerinden sahneye taşıdıkları "Adalet, Sizsiniz" adlı oyunu, 24 Ocak'ta Mudanyalılarla buluşacak. M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkum ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahkum ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahkum ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri, "Adalet, Sizsiniz" ile Mudanyalı tiyatro severlerle buluşuyor.

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de sahnelenecek olan oyuna tüm Mudanyalıları davet eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "24 Ocak 1993'te bir suikast sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Uğur Mumcu başta olmak üzere suikastlar sonucu yaşamını yitiren tüm aydınların anısına düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında, barışın, kardeşliğin, özgürlüklerin ve demokrasinin gereğine inanan bir belediye olarak biz de adalete bir mum yakalım istedik. Tüm adalet sevdalılarını bu oyuna bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Taner Barlas Rutkay Aziz Sokrates Mudanya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title