Haberler

2. Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması Sonuçlandı!

Mersin'de bu yıl ikincisi düzenlenen "Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz'ın anısına Forum Mersin ve Mersin Üniversitesi (MEÜ)işbirliğinde düzenlenen yarışmanın galası, alışveriş merkezindeki Atıf Yılmaz Meydanı'nda yapıldı. Alışveriş merkezinin reklam ve halkla ilişkiler müdürü Murat Telli, galada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zenginliğinin, ülkenin dört bir yanından,

her bölgede, her kültürden ve ekonomik sınıftan gelen kısa hikayeler olduğunu söyledi. Atıf Yılmaz'ın bıraktığı mirasın genç sinemacılar için çok önemli bir kılavuz özelliği taşıdığını ifade eden Telli, şunları kaydetti:

"Genç sinemacılarımız, kısa film çalışmalarıyla büyük ustanın izinde çok önemli işlere imza atıyorlar. Bu yıl da Türkiye'nin dört bir yanından 150'yi aşkın filmin katılımıyla çok heyecanlı bir yarışma süreci geçirdik. Umarım Atıf Yılmaz sinemasının altını çizdiği toplumsal sorunlarımızın açtığı derin yaralar artık kapanır, umarım büyük ustanın adıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamız genç

sinemacılar ve Türk sineması için ufak da olsa bir katkı sağlar."MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim ise ikinci kez düzenlenen yarışmanın kendilerini gururlandırdığını ifade ederek, "Sinema sanatı her alanda gelişmeli. Forum Mersin, bize bu konuda büyük katkıda bulundu. Üniversite olarak sinemaya yapılan her işin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Jürinin değerlendirmesinin ardından Enek Yurdaün'ün "Yüksük" filmi birinciliğe, Ziya Demirel'in "Evicko" filmi ikinciliğe ve Özkan Küçük'ün "Pepuk" filmi üçüncülüğe layık görüldü.

Yarışmada ayrıca, Mizgin Müjde Arslan'ın "Asya" filmine jüri özel ödülü ve Ufuk Erden'in "Keramet" filmine ise özel ödül verildi.

Kaynak: Star / Kültür Sanat

Mersin Üniversitesi Atıf Yılmaz Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title