Haberler

18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı 18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek ülkelerinin katılımıyla başladı Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü: "Karadeniz'in deniz...

18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı

18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek ülkelerinin katılımıyla başladı

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü :

"Karadeniz'in deniz maviliğinin coşkusu ve Karadeniz insanının kucaklayıcı yapısının gücünü de arkamıza alarak her yıl Trabzon Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalini gerçekleştiriyoruz"

TRABZON - Devlet Tiyatroları Genel Müdürlü tarafından Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda düzenlenen "18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" start aldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Devlet Tiyatrosunun organizasyonunda 2-20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline Litvanya, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, İspanya, Romanya ve Bosna Hersek katılıyor. Litvanya-Aura Dans Tiyatrosu'nun saat 20.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde gerçekleştireceği "Godos" adlı gösteriyle başlayacak festivalin açılış töreni gerçekleştirildi. Atatürk Alanı Meydan Parkı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivale Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından bir konuşma yapan Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, "Trabzon Devlet Tiyatrosu duruşuyla sadece dünya ülkeleri ve tiyatrolar arasında köprü vazifesiyle kalmayarak, tiyatro bayrağını göndere çekerek sanatın aydınlığıyla dünya barışına ciddi bir katkı sunmaktadır. Şehrin 18. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline duyduğu heyecanı ve oyunlara gösterdiği ilgiyi gurur madalyonu olarak taşıyoruz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, Trabzon Devlet Tiyatrosunun yeriyle ilgili müjdeyi açıklayarak, "Bıkmayan, yılmayan azim ve gayretleriyle mevcut tiyatromuzun Atapark'ta olan yeriyle ilgili bir çalışma yaptık. Onların ön gördüklerini, devlet tiyatromuzun aynı yerde yeniden inşa edilebilmesi için yapılmakta olan Atapark kavşağı düzenlemesinin içine devlet tiyatrolarımızı yerleştirdik" şeklinde konuştu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Küçükkömürcü, sanatın saygı ve sevginin yücelmesine çağlar boyunca hizmet ettiğini dile getirerek, "Ne salt bir oyundur tiyatro, ne salt bir eğlence. Tiyatro, zamanı, mekanı, sınırları aşan bir sevgi köprüsüdür. Bizler de devlet tiyatrosu olarak, tiyatro sanatının bu gücü ile sahnelerimizi başka uluslara açtık. Karadeniz'in deniz maviliğinin coşkusu ve Karadeniz insanının kucaklayıcı yapısının gücünü de arkamıza alarak her yıl Trabzon Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalini gerçekleştiriyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden değerli sanatçıları Trabzon'da ağırlamanın büyük heyecanını, sorumluluğunu yüreklerimizle hissediyoruz" diye konuştu.

Trabzon Vali Vekili Şükrü Kara, yaptığı konuşmada, "Trabzon tarihi mirasın zengin olduğu ve ülke birlik ve beraberliğiyle çimento olan illerimizden bir tanesi. Biz elimizdeki malzemeyi, geçmişten ecdat yadigarı olan değerlerimizi kültürümüzle, sanatımızla ne kadar işleyebiliyorsak, bu çimentoyu daha iyi bir şekilde kullanma çihetine gidiyoruz demektir" ifadelerini kullandı.

Festivale katılanlar halk oyunları gösterisinin ardından Atatürk Alanı'ndan Trabzon Devlet Tiyatrosu binasının önüne kadar yürüdü. Burada festivale katılanlara yöresel yemek ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Erdal Küçükkömürcü Devlet Tiyatroları Karadeniz Trabzon Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title