Haberler

15. Sevgi, Barış Dostluk Festivali

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 15.'si Yapılacak Sevgi, Barış, Dostluk Festivalinde Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Nükhet Duru Gibi 15 Ünlü Sanatçı Sahne Alacak.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 15.'si yapılacak Sevgi, Barış, Dostluk Festivalinde Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Nükhet Duru gibi 15 ünlü sanatçı sahne alacak.

Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Türkiye'nin en büyük festivali haline gelen Sevgi, Barış, Dostluk Festivali programını açıkladı. Bu yıl 15.'si yapılacak festivali 15 sanatçı ile kutlayacaklarını belirten Sesli, "3 gün sürecek festivalimizde Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen, Nükhet Duru, Teoman, Demet Akalın, İsmail YK, Grup Hepsi, Fuat Saka ve Sibel Bilgiç, gün içerisinde de Bora Gencer, Grup Bordo, Egemen, Canan Anderson ve Ahmet Özhan sahne alacaklar" dedi.

Sanatçı ağırlığıyla birlikte kültürel ve sportif ağırlığı olan bir festival gerçekleştireceklerini belirten Sesli, "Bu yıl 4-5-6 Temmuz tarihlerinde 15. yaşını kutlayacak olan Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali, yine en geniş kapsamlı ve en kalabalık organizasyon niteliğini sürdürme çabasında. Ulusal ve uluslararası grupların dans ve müzikleri ile renklenecek festivalde yediden yetmişe her yaştan insanın keyifli üç gün geçirmesi için tüm ayrıntıları düşündük. Halk dansları gösterileri, resim, fotoğraf sergileri, canlı karikatür performansları, söyleşi ve imza günleri, bando ve mehter grubu konserleri, tarihi ve turistik noktalara geziler, uçurtma şenlikleri, trap, satranç, yelken, yarışları, piknikler, renkli ve coşkulu bir festival için hazırlıklar son aşamaya geldi. Festivalde bu yıl ilk kez, yerli ve yabancı halk dansları topluluklarının katılımı ile 3 kilometrelik sahil bandında "Barış Halayı" gerçekleştirilecek. İlk kez Afrika'dan halk dansları ekibi festivale renk katacak. Ayrıca yılan gösterisi, en iyi köpek yarışması gibi çok güzel etkinliklerimizde halkımızı eğlendireceğiz" diye konuştu.

TOPTAN VE HİSARCIKLIOĞLU'NA ÖDÜL Belediye Başkanı Murat Sesli, festival onur ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan'a vereceklerini, yılın Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nü de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Dünya 3.'sü olan Ampute Milli Takımına ve Ereğli'ye büyük katkıları olan Demir-Çelik devi ERDEMİR'e vereceklerini söyledi.

Toptan, ayrıca Festivalin son günü olan 6 Temmuz'da Cehennemağzı Mağaraları ile Herkül Heykeli'nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.

FESTİVAL ÖNLEMLERİ ALINDI Festival öncesi bir dizi önlemler alındığını söyleyen Sesli, Ereğli halkına çağrıda bulunarak, "Vatandaşlarımızdan çok zor durumda kalmadıkları sürece araçlarını evlerinde bırakıp toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Kaldı ki, şehir dışından gelecek araçlar nedeniyle zaten sıkışıklık olacaktır. Bununda önüne geçmek için bazı yerlere otoparka kesinlikle izin vermeyeceğiz. Sorunu bazı okul bahçelerimizi ve Devlet Demiryollarından kiraladığımız alanı otopark yaparak aşacağız" dedi.

Festival çevresinde kesinlikle içki satışına izin verilmeyeceğini, seyyar satıcılarında sahile girmelerinin engelleneceğini anlatan Sesli, "Türkiye'nin ve dünyanın değişik yerlerindehn gelen halkımızı 3 gün rahat ettirip eğlenmelerini sağlamak için tüm önlemlerimizi aldık. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, diğer kurumlarda üzerine düşeni yaparsa bir sorun olmadan bu muhteşem gösteriyi halkımızla yaşarız" diyerek herkesi Sevgi, Barış, Dostluk için 'El ele' festivaline davet etti.

(BA-ET-Y) 30.06.2008 13:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title