Haberler

Kullanılmayan tekstil ürünleri kadınların elinde yeniden hayat buluyor

Güncelleme:

Kullanılmayan tekstil ürünleri kadınların elinde yeniden hayat buluyor

BATMAN - Batman'ın Sason ilçesinde halı dokuma kursu atölyesinde bir araya gelen kadınlar, kullanılmayan giysi ve diğer tekstil ürünlerinden elde ettikleri iplerle çanta, halı gibi çeşitli dokuma ürünleri elde ediyor.

Sason'da Çok Amaçlı Toplum Merkezinde açılan halı dokuma kursunda bir araya gelen kadınlar, evde kullanılmayan kazak, eşarp, şal, yatak örtüsü ve benzeri gibi ürünleri keserek şeritler halinde elde ettikleri orlon ve iplerle atölyede birbirinden güzel dokuma ürünleri elde ediyor. Kadınlar bu vesile ile hem kızlarının çeyizlerini tamamlıyor hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Annelerin isteği doğrultusunda böyle bir iş kalkıştıklarını belirten ÇATOM sorumlusu Muhsine Bozkurt, "Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kilim dokuma kursu açtık. Buradaki amacımız geri dönüşümle eski, kullanılmaz halde olan ürünleri yeniden kazanmaktı. Annelerimizin istekleri doğrultusunda hareket ettik. Anneler eski kazakları sökerek bana geldi. Genç kızlarımız da eskiyen kullanmadıkları eşarplarıyla gelerek değerlendirmek, kilim dokumayı öğrenmek istediklerini belirtti. Özelikle burada bulunan Leyla ablamız, eski mesleklerden olan kilim dokumacılığının unutulmasını istemedi ve biz de böyle bir adım attık. Çok güzel seccade ve kilimler yaptık. Çöp olarak gördüğümüz eşyaları kesip dokumalar yaptık. Bu kadınlarımızı motive ederek mutlu etti. Özelikle kadınlarımız burada yaptıkları ürünleri görünce çok mutlu olduklarını görmek bizleri de çok mutlu ediyor" dedi.

"Çöpe atmayın burada sanata dönüştürün"

Halı dokuma kursu hocası Gurbet Yavuz da "Kursiyerlerimize evde bulunan atık durumlardaki tekstil ürünlerini bura getirin beraber değerlendirelim dedik. Çöpe gitmesin burada güzel ürünlerde değerlendirelim dedik. Ardından buraya gelen kadınlarımızdan Leyla abla, evden getirdiği ürünlerle öncü oldu. Burada namazlık, kilim, heybe ve benzeri çok güzel ürünler dokuyarak atıkları dönüştürüyoruz. Kadınlarımız burada adeta terapi görüyor. Evdeki birçok sıkıntısından kurtuluyor. Hiç evinden çıkamayan kadınlarımız burada adeta sosyal yaşama kavuşarak yeniden hayat buluyor" diye konuştu.

Açılan kursta ev hanımları evlerine yeni ürünler yaparken, genç kızlar da çeyizlerini diziyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batman Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title