Haberler

Kula Belediyesi, Bağlama ve Halk Oyunları Kursları Devam Ediyor

Kula Belediyesi tarafından, çocukların kendilerini kültürel, sosyal ve sanatsal yönden en iyi şekilde geliştirebilmeleri maksadıyla açılan bağlama ve halk oyunları kursları çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bağlama Eğitmeni Sami Dinç ve Halk Oyunları Eğitmeni Hüsamettin Çağılcı tarafından sürdürülen bağlama ve halk oyunu kursu çalışmaları yıl içindeki düzenlenecek gösterilere hazırlanıyor. Öğrencilerin büyük bir sevgi ve ilgi ile geldiği kursta ilçeyi temsil edecek genç nesiller yetişiyor. Kula Belediyesi, bağlama ve halk oyunları kursları her hafta sonu Yunus Emre Kültür Merkez'inde saat 10.00- 16.00 arasında çalışmalarını sürdürüyor.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula'nın geleceği gençleri her açıdan donanımlı bir şekilde yetiştirmek istediklerini ifade ederek; " Gençlerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Belediye bünyesinde kurslar açtık. Açılan kursların arasında bağlama ve halk oyunları kursları da büyük ilgi alan kurslardan. Toplumların kültürel ve sanatsal değerlerini yaşatmak ve o toplumu geliştirmek için böyle kurslara ihtiyaç vardır. Bizde Kula'mızı kendimize özgü kültürel ve sanatsal değerlerimizi tanıtarak ayakta tutmaya çalışıyoruz ve bunu gençlerimizle başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sami Dinç Bağlama Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title