Haberler

Küçük Rüzgar'ın Ailesi'nden Avm'ye 10 Bin TL'lik Tazminat Davası ..

Haber - Kamera Serpil KIRKESER İstanbul DHAEsenyurtta bulunan bir AVM'ye 9 ay önce alışverişe giden Volkan ve Songül Kaya çiftinin 2,5 yaşındaki oğlu Rüzgar yürüyen merdivene sol elini kaptırdı.

Haber - Kamera Serpil KIRKESER İstanbul DHA

Esenyurtta bulunan bir AVM'ye 9 ay önce alışverişe giden Volkan ve Songül Kaya çiftinin 2,5 yaşındaki oğlu Rüzgar yürüyen merdivene sol elini kaptırdı. Eli kopma noktasına gelen ve olayına ardından ameliyat geçiren küçük çocuğun ailesi AVM'ye 10 bin TL'lik maddi tazminat davası açtı.

TÜKETİCİ MAHKEMESİ'NE DAVA AÇTILAR

Kaya Ailesi'nin Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi'ne sunduğu dilekçeye göre olay şöyle oldu Volkan ve Songül Kaya çifti 18 Eylül 2016'da Esenyurt'ta bir Alışveriş Merkezi'ne(AVM) çocukları Rüzgar ile gitti. 2,5 yaşındaki Rüzgar Kaya AVM'nin 1. katında bulunan yürüyen merdivenin basamağı ile yan panel arasındaki süpürgelik kısmına sol elini kaptırdı ve merdivenin otomatik olarak durmaması nedeniyle Rüzgar Kaya'nın sol eli bilek seviyesinden kopma noktasına geldi. Kazanın ardından Avcılar Bölgesi İtfaiyesi tarafından, yürüyen merdiven yan süpürgelik saç panellerinin kesilmesi ile Rüzgar'ın sol eli merdivenden kurtarıldı. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve ameliyat altına alınan Rüzgar Kaya'nın sol el bileği alt kısmında bulunan ve kaza nedeniyle kopan bağların yeniden birbirine bağlandı. Fizik tedaviye de başlayan Rüzgar, önümüzdeki günlerde yeniden ameliyat olacak ve sol elinin üst bağları da dikilecek.

KAYA AİLESİ HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTI

Kaya Ailesi yaşanan bu kazanın ardından hukuki bir süreç başlatarak, Bakırköy Tüketici Mahkemesi'ne gitti ve AVM hakkında 10 bin TL'lik maddi tazminat davası açtı. Küçük çocuğun eli sıkıştığında merdivenin otomatik olarak durması gerekirken durmadığı belirtilen dilekçede, 'Yaşanan kaza yürüyen merdivenin gerekli bakım ve onarımlarının, davalı tarafından gerektiği gibi yapılmamış olmasından kaynaklanmaktadır. Nitekim yürüyen merdivenlerle ilgili yürürlükteki 115-1+A1 standardına göre de yürüyen merdiven basamakları ile süpürgelik arasındaki açıklığın her iki taraf için de 4mm'yi geçmemesi ve her iki taraftaki toplam açıklığın da en fazla 7mm olması gerekmektedir. Lakin olayımızda müvekkilin sol el parmaklarında ve el gövdesinde hasarın oluşmadığı, hasarın bileğin kesilmesi suretiyle gerçekleştiği göz önüne alındığında yürüyen merdiven süpürgelik boşluğunun standartların çok ve çok üstünde olduğu aşikardır. Kazanın oluş şekli itibariyle davalının yürüyen merdiven bakım ve onarımlarını gerektiği gibi yerine getirmediği, yürüyen merdivenlerle ilgili kabul edilmiş standartlara aykırı davrandığı, ek koruyucu güvenlik önlemlerini almadığı açık olduğundan kazanın meydana gelişinde açık kusuru bulunmaktadır denildi.

10 BİN TL'LİK TAZMİNAT TALEP EDİLDİ

Dilekçenin sonunda, meydana gelen kaza sonucu müvekkil Rüzgar Kaya'nın uğradığı güç-efor kaybı zararına istinaden 10 bin TL maddi tazminat talep edildi.

AVM YÖNETİMİ DE MAHKEMEYE CEVAP DİLEKÇESİ SUNDU

AVM yönetimi de mahkemeye cevap yazısı yolladı ve anne ve babanın kendi kusurlarını firmaya yansıtmaya çalıştıklarını iddia etti. Dilekçede, Zira yaşanan kaza olayının tek sorumlusu kaza tarihinde henüz 2 yaşında olan çocuk Rüzgar Kaya'ya bakım ve gözetim sorumluluğunu ihmal ve ihlal eden davacı anne babanın bizzat kendileridir dedi ve bu gerekçelerle davanın reddedilmesini istedi. Davanın bugün görülen duruşmasından ise herhangi bir gelişme yaşanmadı, duruşma eksikliklerin giderilmesi için Temmuz ayına ertelendi.

KAZA SONRASI CEP TELEFONUNA YANSIDI

Öte yandan, 18 Eylül 2016 tarihinde yaşanan kazaya ilişkin cep telefonu görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, eli sıkışan Rüzgar Kaya'ya 112 ekibi müdahale ediyor. Küçük Rüzgar'ın bağrışması da yine cep telefonuna yansıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Songül Kaya Bakırköy İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title