Haberler

Fidel Castro, Küba'da Düzenlenen Törenle Anıldı

Güncelleme:

Fidel Castro, salı gecesi başkent Havana'da Devrim Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Küba devriminin lideri Fidel Castro, salı gecesi başkent Havana'da yıllarca Küba halkına ateşli konuşmalar yaptığı Devrim Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI DA KATILDI

Meydanı dolduran on binlerce Küba vatandaşı, geçen hafta hayatını kaybeden lidere sevgi ve minnet duygularını dile getirdi.

Latin Amerika ülkelerinin sol ve sosyalist hükümetleri törene lider düzeyinde katılırken ABD ve diğer Batılı ülkeler diplomatik temsilciler düzeyinde katılımı tercih etti.

Meksika, Ekvador, Bolivya, Venezuela ve Güney Afrika devlet başkanlarının yanı sıra Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras törene katılan liderler arasındaydı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, törende yaptığı konuşmada, Fidel Castro'nun eğitim ve sağlık alanındaki başarılı mirasını ve Afrika ülkelerinin bağımsızlık mücadelesine verdiği desteği övdü.

Zuma, Castro'nun "yoksulların da onurlu bir yaşam hakkı olduğu fikrinin büyük savunucusu" olarak hatırlanacağını ifade etti.

RAUL CASTRO'NUN KONUŞMASIYLA SONA ERDİ

Küba ulusal marşının okunmasıyla başlayan törende, Castro ve silah arkadaşlarının devrim dönemine ait siyah beyaz görüntüleri büyük ekranda gösterildi.

Tören, Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun yaptığı kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Raul Castro, törene katılan dünya liderlerine teşekkür ederken ağabeyi Fidel'in "mütevazı insanlar tarafından mütevazı insanlar için yapılan" devrimin lideri olduğunu söyledi.

Gün içinde Devrim Meydanı'ndaki Jose Marti Anıtı içinde kurulan anma bölümü ziyaretçilerin akınına uğradı.

ZİYARETÇİLER ANMA DEFTERİNİ İMZALADI

Fotoğrafçı Alberto Korda'nın Castro'yu 1962 yılında Küba'nın güneydoğusundaki Sierra Maestra Dağlarında üniforması ve asker çantasıyla görüntülediği resminin bulunduğu anma köşesi çiçeklerle süslendi.

Ziyaretçiler gün boyu anma defterini imzaladı.

Küba diktatörü Batista'yı deviren 1959 devriminin ardından iktidara gelen Castro, cuma gecesi 90 yaşında vefat etmişti.

Küba medyası Castro'nun Savunma Bakanlığında kurna içinde muhafaza edilen küllerinin bugün başkent Havana'dan güneydoğudaki San Tiago şehrine doğru yola çıkacağını bildirdi. Rotayla Castro'nun devrimin ardından çıktığı zafer turu tersten katedilecek.

Küller pazar günü törenle San Tiago'daki Ifigenia Mezarlığı'na defnedilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Fidel Castro Raul Castro Havana Küba Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title