Haberler

Ktü Sürmene Abdullah Kanca Myo, İlk Mezunlarını Verdi (fotoğraflı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (ktü) Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu (myo), İlk Mezunlarını Verdi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu (MYO), ilk mezunlarını verdi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Sürmeneli merhum iş adamı Abdullah Kanca tarafından yaptırılarak KTÜ'ye bağışlanan yüksek okulda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, yüksek okulu bir ağaca benzeterek, mezunları da bu ağacın verdiği 'meyve' olarak nitelendirdi.

Okulun yapımını üstlenen merhum Abdullah Kanca ile ailesine teşekkür eden Erdöl, okulun yapılmasındaki amacın, yöredeki denizciliği ayağa kaldırmak olduğunu söyledi.

Mezun olan öğrencilere seslenen Erdöl, 'Sürmene'de var olan gemi yapım sanayinin bilimsel normlarda, uluslararası kabul görecek şekilde yapılması için bir sistem oturtmaya çalıştık, bir hayal kurduk, bu hayali gerçekleştirdik. İlk meyvesi de sizlersiniz. Sizleri kutluyorum' dedi.

Okul Müdürü Prof. Dr. İsmail Hakkı Altaş ise 2008-2009 öğretim yılında Elektrik ve Mekatronik programlarına, bu eğitim-öğretim yılında ise Elektronik Teknolojisi ve Makine programlarına öğrenci alındığını anımsatarak, '2010-2011 öğretim yılında ise Gemi Makinelere İşletme ve Gemi İnşaatı programlarına öğrenci alma çalışmaları sürecektir' diye konuştu.

Yüksek okulun 2 yıllık geçmişinde açılan programlardaki eğitim-öğretim kadrolarını oluşturduğunu, öğrencilerine en iyi ve kaliteli eğitimi sunabilmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüğünü anlatan Altaş, şöyle devam etti:

'Bu amaçla öğretim elemanları yeni ve gelişen teknoloji ile ilgili bilgileri öğrencilerine daha iyi aktarabilmek için sürekli hizmet içi eğitime tabi tutulmuş ve yetkin eğiticiler tarafından verilen her biri en az bir hafta süren 5 eğitim kursuna katılmışlardır. Ayrıca öğrencilerin mesleklerini uygulamada görerek ilgi ve motivasyonlarını artırmak amacıyla teknik gezi ve seminerler düzenlenmiştir.'

Altaş, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO'nun ikinci yılı sonunda İngiltere'nin 'Eğitimde Mükemmellik' denetimi yapan akreditasyon kuruluşu EDEXCEL tarafından onaylı bir merkez haline geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Elektronik Teknolojisi Programı için İngiltere'nin Norwich Şehir Koleji ile çifte diploma uygulamasını başlattık. Eğitim dili tümüyle İngilizce olan bu program kapsamında öğrenciler KTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda bir yıl İngilizce hazırlık eğitimi aldıktan sonra birinci sınıfı okulumuzda, ikinci sınıfı da İngiltere'de Norwich Şehir Koleji'nde okuyacaklardır. Programı tamamlayan öğrencilere her iki kurumun ortak diploması verilecektir.'

Prof. Dr. Altaş, EDEXCEL Eğitimde Mükemmellik belgesine sahip olacak mezunların, uluslararası geçerliliğe sahip diplomaları ve yabancı dil bilgileriyle sektörde aranan elemanlar olacaklarını sözlerine ekledi.

Abdullah Kanca'nın oğlu Mehmet Kanca ise hüznü ve sevinci bir arada yaşadığını belirterek, 'Keşke babam yaşasaydı da burada olsaydı diye üzüldüm ama onun yaptırdığı okulun mezun vermesine çok sevindim. Buradan mezun olanlar bu okula yakışır şekilde başarılı olursa bunlar bizim mutluluğumuz olur. İstanbul'dan sadece bu törene katılmak için geldim' dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerce 'Mezuniyet Andı' okundu, dereceyle mezun olanlara ödülleri verildi.

Proje çalışması yapan ve eğitimlere katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri sunuldu.

Program, mezun öğrencilerce 'kep atılması' ile sona erdi.

(HY-ORH-ZZ) - TRABZON

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title