Haberler

Kristal Elma Festivali Başladı

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbulDHAYaratıcılığın Davos'u olarak nitelenen Kristal Elma Festivali bugün başladı.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

Yaratıcılığın Davos'u olarak nitelenen Kristal Elma Festivali bugün başladı. Uniq İstanbul'da 3 gün devam edecek festivalde, reklamcılık sektörünün temsilcileri bir araya gelecek. Açılışta konuşan Reklamcılar Derneği Başkanı Kayhan Şardan," Ülkemiz ve bölgemiz çok hareketli bir gündeme ve enteresan bir şekilde, bir türlü sakinleşemeyen siyasi ortama sahip. Bu festivali yapmanın bizim için öneminin bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bizim işimiz üretmek. Yaratıcılık sektörünün bir araya gelmesi için en önemli organizasyonun hayata geçmemesi,düşünülemezdi"dedi. Teröre karşı boyun eğmeyeceklerini de söyleyen Şardan, " Her şekilde işimize devam edeceğimizin, üretmeye devam edeceğimizin en önemli kanıtı bu festival" diye konuştu.

ÖDÜL YERİNE 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ KAMPANYASINA DESTEK

6 yıldır devam ettirdikleri "İz ödüllerini" bu yıl vermeyeceklerini açıklayan Şardan şöyle konuştu: Bu sene bu ödül törenini yapmaktan vazgeçtik. Bunun en önemli sebebi de Türkiye'de yaşanan olaylar. Biliyorsunuz, derneğimizin üyesi olan Erol Olçok ve değerli oğlu, ve yine sektörde çalışan bir arkadaşımızı kaybettik. Yönetim kurulu kararıyla bu sene iz ödüllerini vermek yerine, demokrasi adına yaşanan bu olaylarda iz bırakanlar olarak adlandırdığımız bu insanlar adına bu sene Reklamcılar Derneği olarak Kristal Elma'nın gelirinin yüzde 10'unu 15 Temmuz şehitler kampanyasına bağışlamaya karar verdik. Birlik ve dayanışmaya, sektör olarak destek vermekten mutluluk duyuyoruz.

"BURADA OLMAYACAĞIZ DA NEREDE OLACAĞIZ"

Açılışta festivale sponsor olan firmaların yöneticileri de kısa birer konuşma yaptı. Festivale destek vermeyi bir iş ortaklığı, bir dostluk olarak gördüklerini söyleyen Volswagen Binek Araç Marka Genel Müdürü Vedat Uygun, " Türkiye'de iletişime ve yaratıcılığa yön veren binlerce insanla birlikte olma fırsatı buluyoruz. Böyle bir ortamda olmayacağız da nerede olacağız, diye düşündük. 4 senedir beraberiz, inşallah nice 40 senelere beraberiz"dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da " Bizim için nabzımızın beraber attığı bir sektör reklamcılık, hakikaten Türkiye'nin bütün yaşadığı olaylara rağmen, çalışmaya, üretmeye ve tüketmeye devam etmesi çok önemli. Bütün sektörlerin burada bir araya gelerek bunu taçlandırdığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNYADAKİ PAYDAN 1.5 ALMALIYIZ

Dünya reklam yatırımları içinde Türkiye'nin payının binde 5 olduğunu söyleyen Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, " Ama Türkiye'nin potansiyeline baktığınız zaman, bu hedefi yüzde 1.5'a almamız gerekir diye düşünüyorum. Televizyonda gelişme trendi var, digitalde var, radyoda var, sinemada var, ama basında hiç ses yok. Orda bir gerileme var. Bu bağlamda reklam verenler olarak ricamız şudur ki, 6 mecranın da temsilcisini ve ihtiyaç duyarsa reklam veren temsilcisini de bir araya getirip, hep beraber sorunun ne olduğunu tartışıp, bir sonuç çıkarsınlar ki, biz bu dünyadaki paydan 1.5 hedefini yakalamak için üzerimize düşeni yapalım"diye konuştu.

"KATMA DEĞERİN ÜRETİLECEĞİ YER"

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez de reklam sektöründe rakamların büyümesinin yolunun özgün içeriğin üretilmesine bağlı olduğunu belirterek, " Katma değerin yaratılacağı yer. yaratıcılık. ve bunun festivalinde olmaktan da biz çok büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

KRİSTAL ELMA YARIŞMASI 28'İNCİ KEZ YAPILACAK

Festivalde, sektörün en iyi işleri, bu yıl 28'inci kez düzenlenecek olan Kristal Elma Yarışması ile sahiplerini bulacak. Festivalin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kreatif endüstriye değer katan önemli konuşmacılarla yoğun bir programı var. Geçen yıl 11 bin kişinin izlediği festivalde, bu yıl bu rakamın daha da artması bekleniyor.

KATILIMCILAR GÖZ DOLDURUYOR

Facebook'un rock yıldızı olarak tanınan Facebook Creative Shop'un APAC Bölge Direktörü Fergus O'Hare, I-AM Associates kurucu ortağı Jon Blakeney, Twitter Medya Bölümü Avrupa Afrika Başkan Yardımcısı Mark Little, Felix BNI Kurucusu Peter Economides, Youtube Pazarlama Direktörü Rich Waterworth, Media Futures LTD CEO'su ve Dijital Danışmanı olan Mark Challinor; Daily Mail, Telegraph, Trinity Mirror gibi ulusal ve yerel İngiliz gazetelerinde yönetici olarak görev yapmış olan Steve McLaughlin, Trendwatching.com Genel Direktörü Henry Mason, R/GA Grup Kreatif Direktörü Fura Osp Johannesdottir, yeni arkadaşlar edinmek ve yeni şeyler denemek için tutku duyan bir seyyah olarak tanınan Youtuber Haifa Beseisso festivalin bu yıl dikkat çeken isimleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Kayhan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title