Haberler

Kreş Yaz Kur'an Kurslarına Büyük Rağbet

Mersin’in Erdemli ilçesinde bu yıl ilk kez açılan kreş yaz Kur’an kursu büyük rağbet gördü.

Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl ilk kez açılan kreş yaz Kur'an kursu büyük rağbet gördü. İlçede 8 ayrı okulda açılan kurslara 150 öğrenci devam ediyor. Sayının önümüzdeki günlerde artması da bekleniyor.

Açılan kreş yaz Kur'an kursularında verilen eğitimi yerinde izleyen Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, minik öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4-6 yaş öğrencilerine yönelik mevzuatı kapsamında eğitim verildiğini, eğitimden ailelerinde son derece memnuniyet duyduğunu söyledi.

Geçen yıl 10 pilot ilde başlatılan uygulamanın bu yıl tüm Türkiye'de gerçekleştirilmeye başlamasıyla İlçede 8 okulda kreş yaz Kur'an kursu açıldığını belirten Türkmenoğlu, "Burada Milli Eğitim Bakanlığımızla işbirliği içindeyiz. Okullarımızın ana sınıfları ile ana okulları eğitim öğretim yeri olarak kullanılıyor. Mevzuat olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4-6 yaş öğrencilerine yönelik mevzuatı uygulanıyor" dedi.

Hedeflerinin eylül ayı itibariyle uzun soluklu bir eğitime geçmek olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, "Şuan 150 öğrenci var ama bu artacaktır. Erdemli halkının büyük talebi var. Eylül ayında normal Kur'an kursu olarak 8 ay sürecek ve minik çocuklarımızı kapsayan kursumuzu devam ettirmek istiyoruz. Çocuklarımız günlük 3 saatlik eğitimde kısa surelerle birlikte duaları da öğreniyor. Eğitimlerini deneyimli, kadrolu ve fahri öğreticilerimizle sürdürüyoruz" diye konuştu.

Minik çocukların eğitimini önemsediklerini anlatan Türkmenoğlu, "Çocuklarımız bu yaşta kulaktan duyup öğreniyor. Bu ise onların direkt doğruları öğrenmesi ve öğreneceklerini de oyunlarla pekiştirmesi anlamı taşıyor. Bu projeye en büyük destek ailelerimizden. Dolayısıyla desteklerinden dolayı bütün ailelerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Ziyaret edilen 75. Yıl Anaokulu ve Elif Bulut Anaokulu öğrencileri, okudukları dualarla kendilerini dinleyen Müftü Türkmenoğlu'nun da takdirini topladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mahmut Sami Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title