Haberler

Kredi kartının limitini düşürmeye giden işçi, online alışverişle dolandırıldığını öğrendi

Güncelleme:

Elazığ'da yaşayan ve belediyede temizlik personeli olarak çalışan Mustafa Yıldız'ın (40) kredi kartından alışveriş yapılarak 12 bin 806 TL çekildi. Hiç kullanmadığı kartının limitini düşürmek için bankaya giden Yıldız, borcunun olduğunu ve kartıyla alışveriş sitesinden ürün alındığını öğrendi. Dolandırıldığını ve alışverişin üzerinden 4 gün geçtiğini anlayan Yıldız'ın kartları güvenlik amaçlı banka tarafından bloke edildi. Alışveriş sitesinin müşteri hizmetleri ile görüşen fakat sonuç alamayan Yıldız, savcılığa suç duyurunda bulundu.

"KULLANMADIĞIM BİR KARTIN BORCU NASIL OLUR? ŞAŞIRDIM"

Kredi kartından bilgisi dışında alıveriş sitesinden 12 bin 806 TL'lik bir ürün alındığını belirten Mustafa Yıldız, "Geç fark ettim. Ürün sipariş verilmiş. 4 gün sonra kartımın limitini düşürmek için tesadüfen bankaya gittim. Banka bana kart borcunuz ödeyin ve düşürelim dedi. Bende şaşırdım, kullanmadığım bir kartın borcu nasıl olsun. Bana bir alışveriş sitesinden ürün alındığını söylediler. Onlarda dolandırıldığı mı anladılar ve tüm hesaplarım bloke edildi. Banka bana gerekli evrakları çıkardı ve savcılığa gittim. Gerekli başvuruları yaptık. Kuruluşu arıyorum ben ne aldım diye ama bana herhangi bir cevap vermiyor. Kim sipariş verdi ve nereye gidiyor diye sordum. Hiçbir cevap vermediler. Benim adıma ürünü sipariş veren kişi H.C. ve bu ismi bana ürünü sipariş ettikten sonra verdiler. Oradan da Karaman ilçesi Göktepe merkez şubesine kargoya gitmiş. Y.K. adında bir şahsa teslim ediliyor. Ürünü iptal ettik demelerine, 2 saat sonra arayın paranızı teslim edelim demelerine rağmen ürünü teslim ettiler. Bin defa ürünü durdurmak için aradık. Çünkü ürün daha teslim edilmemişti. Bunlara nazaran bu alışveriş sitesi biz paramızı aldık demeye getirdi" dedi.

Kredi kartının limitini düşürmeye giden işçi, online alışverişle dolandırıldığını öğrendi

"BANKALARA GÜVENEMEYECEKSEK NEDEN ÇALIŞIYORUZ?"

O gün telefonunun donduğunu ve ekranını yaptırmak için telefoncuya verdiğini aktaran Yıldız, "Aynı gün kredi kartım başka bir telefona kurulup bu işlem yapılmış. Kartım ve bilgim cebimde iken nasıl kopyalanıp yapılıyor anlamadım. Bankaya da şikayetimi bildirdim. Ödemeyi de yapmak zorunda kaldım. Çünkü bu parayı er veya geç benden alacaklardı. Ben belediye personeliyim aldığım para lazım. Borç alarak bunu ödedim. Büyük bir sıkıntıya girdim. Devlet yetkilerinden yardım bekliyorum. Nice insanla bu hale geliyor. Banka kadar sağlam bir yer yok. Artık bankalara güvenemeyeceksek daha neden bankalarla çalışıyoruz. Bankaların büyük bir zafiyeti var" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Elazığ Banka Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (29)

Burak:

Vatandas borc bataginda..krediler icralik bankalar avukatlar yamyam gibi.. bu duzen degismeli yoksa ilerisi iyi degil.

33
2
yanıtYanıtla
borçlu:

icra avukatları çok tehlikeli!

yanıt25
yanıt0
AVUKAT:

AVUKATLARA LAF ATAMAZSIN KARDEŞİM ONLARDA EKMEK PARASI KAZANIYOR O İŞ İÇİN OKUYORLAR BİRAZ DÜŞÜNCELİ DAVRANIP YAZIN YA AVUKAT İNSAN FARKLI BİR DÜNYADAN GELMİYOR ONUN DA AİLESİ VAR. . . . . . . . .

yanıt1
yanıt0
corona:

tamam zaten bunun için varız bizde kapitalizmin hazır kuvvetleri

yanıt1
yanıt0
Ekrem Korkmaz:

Şubat ayında benim kredi kartından, bir mobil oyun sitesinden telefona oyun indirilmiş. Peşpeşe, toplam 480 liralık oyun indirildiğine dair 4 tane mesaj geldi. Hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartı kapattırdım ve onların yönlendirmesiyle en yakın şubeye gidip itiraz dilekçesi verdim. İşlemimi yapan görevli toplam 11 adet alışveriş yapıldığını, bunun 4 tanesinin gerçekleştiğini, 7 tanesinin ise engellendiğini söyledi. Dilekçe mi verdim çıktım. 1 ay sonra o çekilen 480 liranın tamamı hesabıma geri yatırıldı.

28
1
yanıtYanıtla
aga:

sen allahin sevgili kulumussun dayak yemedigin icin bence bir kurban kestir

yanıt0
yanıt1
İSMAİL:

Arkadaş acente sahibiyim benim 16 bin limitli kartım yok çok ilginç bir durum

17
5
yanıtYanıtla
Malmıdır nedir:

İsmail keytastis

yanıt0
yanıt0
GERÇEK:

Kurnaz 15 bin limitli kredi kartı senin neyine

8
9
yanıtYanıtla
Es38:

Turkiyede bakadan ne kart alinir ne kredi. Dunyanin en buyuk hirsizi.

16
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title