Haberler

Köylüler Siyanür Baraj Setinde Çökme Olduğunu İddia Etti, Şirket Yalanladı

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesine bağlı Gümüşköy yakınlarındaki Eti Gümüş A.Ş. tesislerinde bulunan siyanürlü su atık baraj setlerinden birinde çökme olduğu öne sürüldü. Şirket yetkilileri çökmenin olmadığını, setlerdeki eski boruları değiştirme çalışması yaptıklarını açıkladı.

Eti Gümüş A.Ş. tesislerinin yakınlarında bulunan Dulkadir Köyü ile Aliköy'de oturanlar, tesislerdeki siyanürlü su atıklarının depolandığı baraj setinin bir bölümünde çökme oluştuğu öne sürdü. Köylüler, şirket yetkililerinin çökmenin olduğu yere kamyonlarla toprak taşıyıp dolgu çalışması yaptıklarını söyledi.

GENEL MÜDÜR KILIÇ: HERHANGİ BİR GÖÇME SÖZKONUSU DEĞİL

Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü Ergün Kılıç baraj setinde çökme, patlama ya da sızıntının olmadığını açıkladı. Genel Müdür Kılıç, çökme iddialarının asılsız olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şu anda barajlarımızda her hangi bir göçme, patlama ya da sızıntı söz konusu değildir. Devletten kalan eski baraj kenarında derinde kalan boruları çıkartmak için kendimiz ekskavatör ile kazı yaparak oradaki eski kullanılmayan boruları çıkarttık. Daha öncede buna benzer çalışma yaptık ve boru çıkartmıştık. ve şimdide kapatma çalışması yapıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa da 2 saate kadar doldurma çalışmalarımız bitecek ve işçilerimiz normal işlerine devam edeceklerdir. Barajlarla ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir."

2011 YILINDA BARAJ SETİ ÇÖKMÜŞTÜ

Eti Gümüş A.Ş. tesislerinde 7 Mayıs 2011 tarihinde siyanürlü atık su baraj setlerinin birinde çökme oluşmuştu. Kütahya İl Çevre Kurulu, Eti Gümüş A.Ş.'ye 'havuzların çamurla dolması ve kullanılamaz hale gelmesine rağmen bu konuda duyarlı davranmadığı' gerekçesiyle 500 bin lira para cezası vermişti. Kurul ayrıca tesislerdeki toplam 5 milyon metreküp siyanürlü su depolama kapasitesine sahip olan 4 havuzun da kapatılmasını kararlaştırmıştı.

- Tahya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tavşanlı Kütahya Aliköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title