Haberler

Köye Gelen Gazetecileri Gören Çocukların Verdiği Pozlar İlginç Görüntüler Oluşturdu

Kars'ın Digor İlçesine Bağlı Alem Köyünde Duvar Yazılarıyla Dolu Harabe Binanın Önünde Foto Muhabirlerine Poz Veren Çocukların Utangaç Halleri İlginç Görüntüler Oluşturdu.

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Alem köyünde duvar yazılarıyla dolu harabe binanın önünde foto muhabirlerine poz veren çocukların utangaç halleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin, oyun alanlarından ve parklardan yoksun köylerinde, çocuklar, kendilerini bambaşka bir hayatın içinde buluyorlar. Ülke gündeminden uzak bir hayat süren çocukların köylerinde ne gazeteci bulunuyor ne de fotoğrafçı. Eğitim ve öğretimle tanışacakları zaman geçiyorlar objektiflerin karşısına. Sonrasında yıllarca köy ortamının daracık alanlarına atıyorlar kendilerini. Kızlar ip atlama ve sek sek, erkekler ise kovboyculuk, uzun atlama gibi oyunlarla zaman dolduruyorlar.

Çocuklar, örf, adet, gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı köylerde büyüğe saygı, misafire hürmet öğütleriyle yetişiyorlar. Köylerini ziyaret eden her yabancı, onlara bir başbakan hatta cumhurbaşkanı gibi geliyor. Köy çocukları en fazla ilgiyi ise gazetecilere gösteriyorlar. Kamera ve fotoğraf makinelerini gördüklerinde herhangi bir televizyon kanalında veya bir gazetede yayınlanacaklarının hevesiyle yaklaşıyorlar, gazetecilere. Poz vermek için ne elbise değişiyorlar ne de saçlarını tarıyorlar. Süslenip püslenmelerine de gerek yok. Köy ortamı ve çocukların doğal halleri de gazeteciler için bulunmaz bir nimet olduğundan aralarındaki bağ da çok rahat kuruluyor.

Fotoğraf karesinde ne önceden hazırlanmış bir mekan oluyor ne de çocukları yönlendirme. Çocuklar da doğal, manzara da. Bütün saflıkları, delikanlılıkları, yürekleri, sevgileri, saygıları, istekleri ve beklentileri; umutlarının bile saklı kaldığı utangaçlıklarından yansıyor objektiflere.

Digor'un Alem köyünde de üzeri duvar yazılarıyla dolu harabe bir binanın önünde gazetecilere poz veren çocuklar bütün doğallıklarıyla objektiflerin karşısına geçtiler. Hem de tüm utangaçlıklarıyla.

(BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title