Haberler

Köyden Çıktım Uzaya

Güncelleme:

Birlik Vakfı Konya Şubesi, Doğanhisar'ın Başköy Mahallesi'ndeki Şehit Uzman Jandarma Çavuş İzzet Soluk İlkokulu'nda okul müdürü ve öğretmenlerin eğitime yönelik özverili çalışmalarını yerinde inceledi.

Hazırlanan projelerle öğrencilerin ufkunu açan, koçluk sistemiyle ders eksikliklerini gideren ve okulda sinerji oluşturan Okul Müdürü Cemil Çetinkaya ve öğretmenleri tebrik eden Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz, eğitime her zaman destek verdiklerini kaydetti.

Birlik Vakfı Konya Şubesi, Doğanhisar'ın Başköy Mahallesi'ndeki ilkokulda incelemelerde bulundu. Farklı projelerle diğer okullara örnek olan Başköy Şehit Uzman Jandarma Çavuş İzzet Soluk İlkokulu'nu ziyaret eden Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz, Okul Müdürü Cemil Çetinkaya'yı gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, vakıf olarak eğitimde ilerlemeyi hedefleyen bütün okullara destek olacaklarını söyledi.

Vakfın Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Gürel ve Sanat Danışmanı Mustafa Öztürk ile birlikte ziyaret ettiği Başköy Şehit Uzman Jandarma Çavuş İzzet Soluk İlkokulu Müdürü Cemil Çetinkaya'dan bilgi alan Gündüz, "Geleceğin teminatı gençlerimizin inançlı, vatansever, kültürlü, çağdaş, ilmi seviyesi yüksek, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak için çalışmalarına devam eden vakfımız, eğitim alanında yeni gelişmelere imza atan her kurum ve kişiye destek olmaktadır. Başköy'deki okulumuzda yapılan ve hayata geçirilen projeleri duyduğumuzda bu başarıya dikkat çekmek ve destek vermek için incelemelerde bulunmak istedik. Burada yapılan projelerle öğrencilerimizin başarılarını ve iş hayatlarındaki verimli çalışmalarını gördükçe gururlandık" dedi.

Okuldaki öğretmenlerle birlikte ekip ruhuyla çalışarak öğrencilere etkinlik ve proje tabanlı koçluk yapan ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında yılın okulu seçilen Başköy Şehit Uzman Jandarma Çavuş İzzet Soluk İlkokulu Müdürü Cemil Çetinkaya'yı tebrik eden Gündüz, "Projelerinizi yakından takip ediyoruz. Çocuklarımızın sınav ve başarılarını takip etmeniz, kitap okumayı özendirmeniz, onları özgüveni yüksek birer birey olarak yetiştirmeniz, 'Kırsal İnovasyon' ve 'Köyden Çıktım Uzaya' projeleriniz son derece dikkat çekici. Çadırda kurmayı düşündüğünüz planetaryum ve teleskobun öğrencilere büyük katkı sağlayacağına, ufuklarını geliştireceğine yürekten inanıyoruz. Bu çadırın çevre ilçelerdeki okullara da hizmet verecek olması ayrıca takdire şayan. Dileriz projeleriniz kabul olduğunda bütün bunlar öğrencilerin hayatına bir hareketlilik getirecektir. Öte yandan incelemelerimiz esnasında İpekböceği Yetiştirme Projesi gibi köylüye yönelik diğer projelerle de toplumsal eğitime katkıda bulunulduğunu gözlemledik. Okulumuzun temel aktörleri olan öğrenci, öğretmen, okul idaresi ve öğrenci velisinin beraber çalışarak bu başarı hikayesini birlikte yazdığı sonucuna varmaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.

Çocukların ufkunun gelişmesi için köyden çıkıp büyük üniversitelerde eğitim almaları gerektiğine vurgu yapan Gündüz, İlçe Kaymakamın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okuldaki projelere destek vermesinin de memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Gündüz, diğer ilçelerde de başarı gösteren ve örnek faaliyetler yapan okullarda incelemelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Başköy Şehit Uzman Jandarma Çavuş İzzet Soluk İlkokulu Müdürü ve öğretmenleri, gönüllülük esasına göre öğrencilerine konu ve ders eksikliklerinde koçluk yapıyor. Öğrencilerin eksikleri belirlenip gerekli konularda ders desteği veriliyor. İstekli ve başarılı öğrencilere evlerinde sağlayamadıkları çalışma ortamları hazırlanarak, 4-5 öğrencili etüt imkanı sağlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orhan Gündüz Doğanhisar Başköy Konya Güncel Haberler

title