Haberler

Kosova'da Zafer Bayramı Kutlamaları

- Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyondan detaylar Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın konuşması Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj'ın konuşmasıKosova'da Zafer Bayramı kutlamaları Türkiye'nin Priştine büyükelçiliğince resepsiyon düzenlendi PRİŞTİNE (AA)...

- Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyondan detaylar

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç'ın konuşması

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj'ın konuşması

Kosova'da Zafer Bayramı kutlamaları

Türkiye'nin Priştine büyükelçiliğince resepsiyon düzenlendi

PRİŞTİNE (AA) – Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Başkent Priştine'deki bir otelde düzenlenen resepsiyona Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Thaçi, Başbakan Ramush Haradinaj, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Bölgesel Kalkınma Bakanı Rasim Demiri, Güvenlik Gücü Bakanı Rrustem Berisha, Kosova İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Naim Ternava, ülkedeki tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Kosova Uluslararası Barış Gücü'ndeki (KFOR) Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Cem Sinan Barım'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatan uğruna canını feda edenler, 15 Temmuz şehitleri ve Kosova şehitleri için saygı duruşu ile başlayan resepsiyonda iki ülke milli marşları okundu.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, resepsiyonda konuşması öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dış temsilciliklere gönderilen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü mesajını okudu.

30 Ağustos'un bir milletin bağımsızlık ve onuru için neleri başarabileceğinin ispatı olduğunu kaydeden Kılıç, "30 Ağustos kahramanlarımızın bizlere yaşattığı haklı gurur, Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılma, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma konusundaki kararlılığımızı daha da güçlendiriyor. 96 yıl önce böylesi destansı bir zafer kazanmış olan Türk milleti bugün de önüne çıkarılan hiçbir ekonomik ve siyasi meydan okumaya boyun eğmeyeceğini kararlılıkla ortaya koyuyor." diye konuştu.

İki ülke ve halkları arasındaki ilişkilere de değinen Kılıç, "Bu özel günde Türkiye ile Kosova ve halklarımız arasındaki dostluğu daha da güçlendirerek geleceğe taşıma konusundaki temennimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum." dedi.

Başbakan Haradinaj ise, resepsiyon sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kosova ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilere işaret ederek büyükelçiliğe düzenledikleri resepsiyon nedeniyle teşekkürlerini sundu.

AA muhabirinin, Kosova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğinin ne yönde seyredeceğine ilişkin soru üzerine Haradinaj, "Her zaman iyi olacak, çünkü iyi ilişkiler her iki halkın çıkarına, inanıyorum ki her zaman iyi olacak. Önümüzde bir çok konu bulunuyor. Mesela Kasım ayında İnterpol oylaması var ve Türkiye bağımsızlığımızdan bu yana her zaman Kosova'nın istekleri lehine bir tutum sergilemiştir. İnterpol'de Kosova için oylama olduğunda da destek alacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kosova Güncel Haberler

title